Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija mandljev- da ali ne?

operacija mandljev- da ali ne?

Hčeri,ki je sedaj stara 6 let,so feb 11 odstranili žrelnico in naredili luknjico v obeh ušesih zaradi ponavljajočih se vnetij ušes in smrčanja ( st.post A et OMS)
opažam tudi da ima hčer povečane mandlje ( tako se dotikata jezička na sredini) konstantno.
Približno eno leto je bilo bolje,sedaj pa že nekaj časa z možem opaziva da dekle slabše sliši.bili smo pri logopedu na rednem sistematskem pregledu in nam je dejala naj gremo na ORL ker punca zaradi madljev slabše govori in se napenja pri govoru.
pregled sva imeli konec januarja-opravljen je ADG:sluh normalen,tympanogram :A,mandlji srednje veliki,ovula nekoliko daljša.ni našel razloga za odstranitev mandljev.
Pa sem mu povedala da so stalno veliko,za logopedinjo,da je par dni pred pregledom končala Hiconcil zaradi vnetja desnega ušesa (prvi v dveh letih po operaciji ).naročil nas je za ponovni pregled konec marca.
Rada bi mnenje ali naj odstranimo mandlje ali ne?
Naj povem še da ima hčer zadah iz ust,pa nobena zobna pasta niti nitkanje ne pomaga ( peremo zobe 2x na dan)

Nenavadno je, da vi opažate, da punca slabo sliši in govori, zdravnik pa je ugotovil normalen sluh.. vendar to se leahko dogaja pri velikih mandljih ob najmanjšem nahodu..Glede na to, da je imela že vstavljene cevke, da smrči, da težje govori in slabo sliši po vašem mnenju bi operacijo mandljev priporočil.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close