Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina obnašanje kuncev po kastraciji

obnašanje kuncev po kastraciji

A kdo ve (trenutno ej 3 tedne po kastraciji kunca, samička pa ni sterilizirana) – če misli sedaj kunčica non stop naskakovat kunca dokler je ne steriliziram ali je to samo začasno 🙂 Bogi revež je čisto prestrašen.

Kdja veš, da so se mu hormoni umirili – a ko jo neha gnjavit? Zdaj jo še ovohava okrog rite, sam malo manj. Jo bo potem tudi ali sploh ne bo imel nobenega interesa – sprašujem zato, ker postane agresivna in ga napada.

Pa še to – kunca sta bila tri dni v oskrbi v svojem okolju sicer, ampak je zanju skrbela tašča. Ko sem prišla domov, se nsiem kaj dosti z njima ukvarjala, samo pogledala – ker sem dobesedno obležala dva dni – 5 dni se pravi me ni bilo mimo. Moj kastriran samček se me od takrat boji – in ko me je zagledal, se je skril za kletko in tolkel z nogami, niti na priboljšek se ni odzval. Zdaj je malo boljše, ne pa še čisto. Zakaj je to tako? Vem edino, da je tašča rekla, da ni bil priden in je metal posodo – kar dela vedno, ko mu dam brikete (pa ravno on je najbolj priden od teh naših zverin 🙂 Ona mu je pa posodo redno pobirala in verjetno šla večkrat v njegovo kletko, ker jo včasih vrže tkao, da je sploh en dosežeš. Pa še z eno razliko – da sta bila 3 dni zaprta vsak v svoji kletki, sicer sta pa spuščena – ampak sta kletki zelo veliki in nisem hotela tvegat, da tašči kam uideta (itak ju ne bi nikoli dobila nazaj not…)

Bolj ali manj ves cas ga bo naskakovala, morda s krajsimi casovnimi presledki …

Hormoni se umirijo 2-4 teden po kastraciji (toliko casa je samec tudi se ploden).

Glede vedenja si si pa odgovorila sama. Stres zaradi spremembe rutine.
m.

------- www.kosovir.si

Živjo.

V torek bom peljala svojega kunca na kastracijo, pa imam par vprašanj. Pred dobrim tednom sem ugotovila, da je samček (prej je bil samička), ko sem opazila precej velika moda, dol pri repku. Stalno je naskakoval in markiral po stanovanju. Sedaj pa sem opazila, da so se ta moda precej zmanjšala (so skoraj neopazna). A je imel to le obdobje, ko naj bi se gonil? Kako je potem po kastraciji? Pa obnašanje po kastraciji in kako se spremeni vedenje kunca po kastraciji (še naskakuje, lahko postane agresiven …?) Kakršnekoli informacije ali nasveti so dobrodošli 🙂

Hvala

Pozdravljeni!

Mi imamo doma 2 kunca in sicer samičko in samčka. Samčka smo pred dobrimi 14 dnevi dali kastrirati. Danes sta prvi dan spet skupaj v kletki (prej nista bila…). Ugotovila sem da samcu še vedno zelo delajo hormoni in da samički (ki ni sterilizirana) ne da miru, le ta pa ves čas gode in se umika. Zanima me kdaj oz. kako dolgo bo še približno trajalo da se bodo samčku hormoni umirili in tega ne bo več počel? :/

Hvala za odgovor 🙂

Tudi mene to zanima.kunec gre kmalu na kastracijo,kunčica pa mora še par mesecev počakati ker je še premlada.a bo uredu da ju potem dam skupaj? Ker je naporno ju na sveh koncih držat,oba pa sta navajena biti spuščena.

Pozdravljeni. Doma imamo parček kuncev. Kunec kastriran kunčica sterilizirana en teden. Prej je bilo vse vredu od kar pa je zajčica sterilizirana pa je kunec postal agresiven do nje, jo grize in lovi. Ali to kdaj mine? Kaj je za naredit?

New Report

Close