Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zdravila in dopust

Zdravila in dopust

Prosim, če mi lahko svetujete kakšna zdravila naj nesemo s sabo na družinski dopust. Smo tričlanska družina, (sin je star eno leto) in se odpravljamo za 14 dni na otok Pag. Sin je večkrat prehlajen in ima obdobja, ko skoraj nič noče jesti Strah me je, da se bo to zgodilo ravno na dopustu. Svetujete mogoče kakšne vitamine?

Spoštovani!

Če vprašate mene osebno, je zelo neprimerno enoletnega otroka voditi na morje, če tam ni boljšega komforta kot doma. Ker pa greste na morje zaradi vaju in ne zaradi otroka, bosta verjetno kljub temu šla.

Za otroka vzemite svečke in/ali sirupa za zbijanje vročine (paracetamol), medtem ko antibiotika zanj praktično ne boste rabili. Taki otroci imajo praviloma viroze, če pa je stanje hujše, tako ali tako ne morete sami začeti zdravljenja z antibiotiki, še posebno zaradi možnosti alergičnih reakcij in boste morali k zdravniku. Vzemite tudi dovolj neoporečne vode, če bi utegnila ta biti problem. Mogoče bi veljalo vzeti Nelit praške za nadomeščanje tekočine ob driski. Otroka imejte v senci, v lahkih oblačilih in čim več brez plenice, da se mu ne bo vnela ritka. Tudi, ko bo v senci ga zaščitite s primerno zaščitno kremo za sončenje.

Za vas potrebujete zdravila za zbijanje vročine, proti alergiji, bolečinam in ustrezno kremo proti opeklinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close