Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija dermoidna cista

dermoidna cista

Pozdravljeni,
20 mesečni sin ima diagnosticirano dermoidno cisto na korenu nosu. Cista je na istem mestu od rojstva naprej in kot zgleda raste enakomerno z njim. Pred kratkim je bil na magnetni resonanci, kjer se je pokazalo, da cista samo v koži in ni pritrjena na kost oz. nima povezav navnznoter, razen z majhno luknjico kakšen centimeter navzdol na nosu. Sedaj je naročen na operacijo, ki bo marca. Mi lahko prosim poveste kaj več o diagnozi in operaciji? Zanima me predvsem, kakšen bo rez, horizontalen ali vertikalen? Kaj je bolje z vidika brazgotine ter kaj lahko naredimo po operaciji, da bi bila brazgotina čim manj vidna (glede na to, da je na sredi obraza…)? Je možna tudi endoskopska operacija? Kakšen je potek okrevanja? Sina bo operiral ORL specialist, na internetu pa berem, da v tujini te zadeve operirajo v glavnem plastični kirurgi? Kaj vi priporočate? Je verjetnost, da bi bila brazgotina manj vidna, če bi operiral plastični kirurg ali to ni pomembno? Kako pa poteka okrevanje? Ter kako dolgo traja celotna operacija?
Hvala za vaše odgovore.

Draga zaskrbljena mama!
Prav ste se odločila glede posega. Kako bo potekala operacija, kako dolga bo in kakšen rez bo kirurg uporabil pa bo jasno ob posegu. Vsekakor to ni nekaj ‘velikega’. ORL specialist ali plastčni kirurg je le stvar izbire, rezultat bo enak. Brez skrbi!
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close