Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pogosto uriniranje

pogosto uriniranje

Že dalj časa – zadnje dve leti hodim zelo pogosto na vodo tudi do 15-18x na dan. Tudi v preteklih letih se mi zdi, da me je pogosto tiščalo na vodo. Star sem 32 let. Drugih večjih težav ne zaznavam.

V lanskem letu sem se prvič po napotilu osebnega zdravnika odločil za obisk urologa. Po pregledu izvidov krvi in vode ter
po pregledu splovila, mod, prostate in trebuha ni ugotovil nobenih posebnosti. Nato je izvedel še pregled z cistoskopijo, ki ravno tako ni pokazal nobenih težav razen manjšega vnetja – pordelosti. Nato sem dva meseca jemal dve vrsti tabletov, vendar se ni stanje nič spremenilo.

Ker ta zadeva traja že toliko časa in me že malo skrbi da nisem zbolel za kakšno obliko raka na modih oziroma prostati sem se ponovno oglasil pri urologu, ki ponovno ni odkril nič posebnega
Predpisal mi je še tablete Detrusitol 2mg (tolterodin) in ponovno kontrolo čez dva meseca.

Pri uriranju me ne peče (peče me samo ko me tišči na vodo – skoraj vsako uro), uriniranje se konča s kapanjem, krvi v urinu še nisem zasledil.

Ali mi glede na navedeno lahko postavite kašno diagnozo oziroma nasvet, ali bi lahko šlo za kakšno obliko raka oziroma druge bolezni glede na to, da težave trajajo že toliko časa ?

Lepo se zahvaljujem za odgovor in Lep pozdrav !

Srečko

Spoštovani!

Tako pogosto uriniranje ni običajno niti za starejše moške z znano povečano prostato. Če ne gre zgolj za navado, potem vam svetujem, da se pogovorite z vašim zdravnikom, ki vas bo verjetno poslal k urologu ali na kakšne preiskave – meritve mišic mehurja ipd.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close