Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sinusitis, povečane bezgavke

Sinusitis, povečane bezgavke

Pozdravljeni,

Že od sredine avgusta me muči sinusitis. Prvi teden je bilo zelo hudo (bolečine) zato sem odšel do zdravnika, ki mi je predpisal tri antibiotike Sumamed ter kasneje še Sinupret in pršilo za no Flixonase (slednjega v začetku septembra). No, težava je bila skoraj odpravljena, vendar pa je še vedno ostal občutek zamašenega nosu in pojavljanje bolečin v sencah, občasno v čelu in zadnjem delu glave. Nevem ali je glavobol povezan s sinusi ali ne, ker me kakšen dan boli glava, drugi dan ne. Ob tem se mi je dvakrat zgodilo, da sem za volanom v trenutku postal zelo zaspan, kar oči mi je “vleklo skupaj” in zelo občutljiv na svetlobo (zelo so me motile luči nasproti vozečih vozil).

Že dlje časa se mi pojavljajo tudi navali vročice – s tem mislim, da mi je denimo v glavo, dlani in podplate zelo vroče, po telesu me malce mrazi vendar vročine ni… Tam okoli 36,7, največ je bila enkrat 37°C. Zadnje dni me zelo zebe, predvsem zvečer pa se pojavlja ta vročica. Ker sem prejšnji teden začel malce kašljati, zbadalo me je v prsih in pri srcu sem odšel k dežurnemu. EKG in merjenje utripa/tlaka je pokazal po zdravnikovih besedah “srce športnika” zato sem se glede tega zelo pomiril (imam občasne napade panike, veliko stresa zadnji dve leti). Povečane bezgavke in kašelj z zelo sluzastim izpljunkom pa je povezal z eno od viroz.

V ponedeljek sem odšel še k osebni zdravniki, ki me je napotila na ORL – 6.11.2012 imam pregled. Včeraj sem imel še nekoliko povečane in boleče bezgavke pod čeljustjo, malce vročice (vendar ne vročine) in nekaj dni imam bolečine pod levim rebernim lokom – to naj bi bilo zaprtje, čeprav se čuti kot nekakšna oteklina. To zadevo še rešujem s pitjem Donata.

Zanima me, če so vsi ti znaki značilni za sinusitis in je normalno, da me občasno okoli nosu tišči, znotraj špika, včasih boli v nosnicah? Drugo vprašanje pa je ali ob vseh teh simptomih lahko spijem pivo ali dve ali kakšen kozarec vina, kajti v soboto imamo neko zabavo, ki se jo moram nujno udeležiti. Na splošno ne pijem alkohola.

S čim bi Vi povezali glavobole v sencah (kljuvanje, bolečina močnejša pri otipu), na zadnjem delu glave in občasno za desnim ušesom? Je to sinusitis, stres? Kaj je ta vrčoca, ki me napada, kajti občutek je zelo neprijeten, kot, da koža na določenih mestih gori.

Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem in vam želim lep dan še naprej.

New Report

Close