Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave v žrelu (grlu)

težave v žrelu (grlu)

Spoštovani,

Imam naslednjo težavo. V žrelu (grlu) imam nelagoden občutek, težje požiram, ko požrem slino, me ščemi, praska in rahlo boli ter imam občutek, kot da bi imel tujek, kosmiče v grlu. Občasno se mi na steni ustnega žrela nabere dokaj gosta bela oz. prozorna sluz, ki jo s hrkanjem uspem izpljuniti. Gre morda za kako bakterijo, virus (npr. HPV), anatomsko spremembo? Gre lahko za kako spolno prenosljivo okužbo? Prosim za vaše mnenje.

Zanima me tudi, kako izgleda ORL pregled žrela, grla. Je možno identificirati tudi morebitne okužbe ali samo anatomske spremembe? Obstajajo tudi kake preiskave, slikanja (npr. ultrazvok), ki pokažejo kake spremembe? Ali ORL specialisti jemljete tudi brise iz žrela, grla?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

domen

Po vašem opisu verjetno ne gre za bolezen v vašem žrelu..Omenjate okužbe.- navadno jih spremljajo bolj resne težave, predvsem bolečina – če jih imate bi pa lahko šlo lahko za omenjene okužbe, še posebno če je možno, da ste jih kje staknili ….

ORL specialist počne vse kar ste našteli (pa še kaj bi se našlo..).
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close