Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Slaba zbranost, slab spomin

Slaba zbranost, slab spomin

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa opažam, da se pri študiju zelo slabo zberem in skoncentriram na snov. Če pa se mi že uspe skoncentrirat (kar je izjemoma, izjemoma redko), pa si res malo zapomnim. Opažam, da se mi to dogaja zadnjih 6 mesecev in da mi je tudi uspešnost v tem obdobju izredno padla.
A obstajajo kakšni “dodatki”, ki bi vsaj malo pripomogli k temu, da bi se lažje skoncentrril na snov (sedim pred knjigo cel dan in se sploh ne moram zbrati, da bi jo dejansko začel brat) in da bi si dejansko stvari zapomnil. Pod besedo dodatki mislim nekaj, kar ne povzroči zasvojenosti in odvisnosti, ker preprosto ne vidim smisla v tem, da bi si kupil neke tablete, od katerih bi bil potem popolnoma odvisen (namreč, tablet se izogibam kolikor je le možno in so pri meni v bistvu “zadnji izhod v sili”).

Za odgovor se Vam najlepeše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Svetujem vam uporabo zdravila Bilobil. Zanj je dokazano, da izboljša miselne sposobnosti, sposobnost koncentracije in spomin. To doseže prek razširitve krvnih žil in posledično izboljšane prekrvitve možganov.
Na ta način se izboljša oskrbo možganskih celic s kisikom in hranilnimi snovmi, kar posledično vodi v boljše sposobnosti dojemanja, koncentracije in spomina. Zdravilo je naravnega izvora in ne povzroča nikakršne zasvojenosti ali odvisnosti.

O ustrezni uporabi se posvetujte s svojim farmacevtom.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Najlepša hvala za odgovor. Kakšne učinke pa imajo potem najrazličnejši minerali in vitamini ter šumeče tablete (ki se enako kupijo v lekarni)? Dejansko pri nekaterih enako piše, da izboljšajo koncentracijo, zbranost?
Kateri (kolik mg) bilobil pa mi Vi priporočate pri mojih težavah?
In, če Bilobil ne povzroča nobene odvisnosti, a to pomeni, da po prenehanju jemanja ni nobenih posledic (v smislu, da se po prenehanju jemanja ponovno “vrneš” na začetek ali pa da preprosto brez njega ne moraš več)? Glede na to, da piše, da se priporoča jemanje dlje časa (3 mesece), a to pomeni, da se na vseh preiskavah (npr. odvzem krvi) pozna jemanje tega zdravila?

Sem potem včeraj v vprašanje pozabil dodati, da imam v mislih predvsem kakšna je razlika med Bilobilom in B-complexom?

Spoštovani!

Nekateri vitamini, zlati vitamini skupine B, so seveda zelo pomembni za normalno in nemoteno delovanje živčnega sistema, posledično tudi za normalno sposobnost koncentracije, pozornosti, mišljenja in nenazadnje pomnenja. Vendar navadno ljudje, ki se vsaj približno ustrezno prehranjujejo – uživajo raznovrstno hrano (tudi zelenjavo in sadje), s takšnim pomanjkanjem omenjenih vitaminov nimajo težav. V kolikor pa vi mislite, da se neustrezno prehranjujete, lahko poleg Bilobila zaužijete tudi kakšno tabletko b-kompleksa.

Predlagam, da poskusite z dnevnim odmerkom 160-240 mg, ki ga razdelite na 2-3 enake dele. Kot sem že dejal, Bilobil ne povzroča »odvisnosti« – to pomeni, da boste po prenehanju jemanja povsem normalno funkcionirali, enako kot prej.

Tako kot vsako zdravilo, je seveda tudi Bilobil možno detektirati v krvi, vendar ga v primeru običajnih preiskavah ne bodo našli, saj jih ne zanima in ga ne iščejo.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Najlepša hvala Vam za odgovor. Prehranjujem pa ustrezno (več ali manj), tako da bom potem posegel po Bilobilu.

New Report

Close