Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zvit nosni pretin

Zvit nosni pretin

Pred skoraj 2 leti sem imela operacijo nosu – zvit pretin in polipi v nosu. Pred operacijo sem imela hude težave z zamašenim nosom ponoči, posledično nisem mogla spati. Leto dni po operaciji so se mi spet pojavile težave, takrat so mi naredili še en lokalni poseg,zaradi povečane sluznice če se prav spovnem. Poseg je pomagal nekje par mesecev, zdaj imam spet velike težave pri spanju, tudi nos oz. pretin je spet vidno zvit. Zanima me, ali je smiselno spet hoditi k otorinolaringologu, mi lahko še kaj pomaga ali se morem s težavo sprijazniti in živeti z njo? Zaradi zamašenega nosa me začne tudi glava večkrat boleti ponoči, ki potem traja tudi čez dan.
Hvala za pomoč.

Kot razumem ste bila pravzaprav dvakrat operirana zaradi t.im. nosnih polipov, ob tem pa še zaradi krivega pretina.
Polipi (zadebeljena sluznica) nakazujejo možnost, da imate alergijo v nosu. Verjetno vas je na pregled k alergologu tudi otorinolaringolog že poslal? So odkrili alergijo, redno jemljete predpisana zdravila??
Kirurško zdravimo posledice bolezni, osnovni vzrok za nastanek zadebeljene sluznice pa z zdravili.
Posvetujte se še z splošnim zdravnikom,

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close