Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma resochin

resochin

Lepo pozdravljeni. Imam revmatoidni artritis.Pred kratkim sem dobila tablete resochin,ki pa ima navodila za uporabo v tujem jeziku.Zelo rada bi prišla do slovenskih navodil pa nevem kam naj se obrnem .Zelo me zanimajo stranski učinki,vem le da imajo učinke na oči.!Mi lahko prosim nekako pomagate.

Hvala

Glede na to, da Resochin dobiš samo v lekarni bolnice Petra Držaja v Ljubljani, ti svetujem, da greš do te lekarne ali pa jih pokličeš po telefonu in naj ti vse razložijo. Jaz sem jih enkrat že klicala, enkrat pa se pogovarjala s farmacevtko osebno, ko sem dvignila pri njih nova zdravila in ti povem, da so zelo prijazni.
Za Resochin vem samo, da moraš PRED začetkom jemanja na okulistični pregled očesnega ozadja, nato pa preglede ponavljati.

Meni so dejali,da je Resochin najvarnejši med zdravili za RA.

Če je še katera aktivna, lahko kako rečemo. Jaz imam tudi Resochin za lupus.

LP

Živjo,

tudi jaz jem resochin, in sicer od februarja. Prej sem imela medrol in metotrexat. Imam 28 let in mam RA, sem povedala zdravnici, da bi rada zanosila, pa sva menjali tablete. Sedaj, po nekaj mesecih pa se mi zopet pojavljajo bolečine v prstih na rokah in nogah in se slijo … Ne vem, kaj naj nardim, sicer ni prehudo, lahko spim in vse, ampak malo pa zateka in nerodna sem pa utrujena. Kontrol imam pa šele januarja. Bedno mi je pa it k dohtarju in neki stokat, da me da urgentno, ker urgentno pa res še ni. Kaj bi počakala do takrat, če ne bom prej spet obležala? Kako ostalim vpliva resochin? Jaz nimam nobenih stranskih učinkov (prej so mi izpadali lasje in sem velik švicala), šla sem na kontrolo oči, katero imam na pol leta (pejd h koncesionarjem, kjer boš prej na vrsti) in to je to. Okolistka mi je rekla, da ima resochin lahko posledice na oči, katere pa se s prenehanjem jemanja zopet izničijo, tako da naj ne bi bilo nevarno zdravilo, v primerjavi z ostalimi. Očitno pa tudi učinkovito toliko manj …

lep dan 🙂

New Report

Close