Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v prsih

Bolečine v prsih

Več kot en mesec čutim bolečine v prsih in zadaj med lopaticama, ki pa niso povezane z naporom (čeprav opažam, da je bolečina, tiščanje večje če npr. ležim na boku). Včasih bolečina izhaja iz sredine prsnice navzven, tudi v vrat (občutek zategovanja), včasih je locirana zgolj na levi strani, včasih vodoravno od ene prsi do druge. Vzroka bolečine ne morem ugotoviti, saj se pojavi naključno in tako tudi popusti. Zaradi tega sem bila že na urgentnem pregledu (EKG, krvna slika, poslušanje srca in pljuč bp). V okviru pregleda sem prejela tudi analgetik, a bolečina kljub temu ni popustila. Dr. je bila mnenja, da gre po vsej verjetnosti za psihosomatske težave. Naj dodam, da bolečina ni popustila po vzemu pomirjevala (lexaurin 1,5 mg), sicer se zdravim z antidepresivi. Opažam tudi, da se včasih brez posebnega razloga pretirano zadiham. Stara sem 32 let, vitka, kadilka, opravljam delo za računalnikom, priznam, gibam se premalo.

Zanima me vaše mnenje zna biti vir mojih težav res posledica psihičnega stanja ali pa bi bilo pametno opraviti še kakšen pregled? Sicer sem v zadnjem času res pod večjim stresom, nočem pa, da bi vsak signal telesa enačila kot posledico psihičnega stanja zato se obračam na vas in se vam za odgovor lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Če so bolečine kratkotrajne, potem bi šlo po vsej verjetnosti najbolj verjetno za telesne znake stresa.

Če pa so bolečine bolj dolgotrajne, pa bi poleg rtg slikanja mogoče opravili CT prsnega koša.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najlepša hvala za odgovor. Če vas pravilno razumem naj bolečine torej ne bi bile posledica bolezni srca (npr. angina pektoris ima podobne simptome), ampak pljuč?

Spoštovani!

Predvsem stresa, sicer pa kakšne od drugih številnih struktur v prsnem košu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

spoštovani. sprašujem vas za moža, ki ima težave s hrbtenico-hernija . sedaj pa so se začele pojavljati druge težave. V predelu srca ga zadnje čase peče, tišči in ima zelo čuden občutek. Ko se to zgodi smo zmerili pritisk a je ta v mejah normale 135/85 utripi pa 85. Zanima me vaše mnenje in od česa naj bi to bilo. Hvala za vaše mnenje in lp.

Spoštovani!

Koliko je star, koliko časa ga takrat tišči, pije, kadi, ima kakšno bolezen…?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

letos bo dopolnil 40 let. Kadar ga tišči to traja različno dolgo od 10-20 minut zadnjič pa je to bil skoraj cel dan.Je kadilec imel je povečane trigliceride v krvi in pa tudi holesterol kar pa sta z zdravnico nekako spravila v normalne meje. Pred 2 leti je bil zdravljen za srce(aspirin, concor) po opravljenem obremenitvenem testeranju pa so povedali da s srcem ni bilo nikoli nič narobe. Tudi tablete je takrat prenehal jesti. Ima pa tudi težave z vratno hrbtenico in pa z predelom okoli kolkov. to naj bi bile že začetne degenerativne spremembe.Hvala in lp

Pozdravljeni!

Soočam se s težavo za katero postajam vse bolj zaskrbljena. Že nekaj časa me boli v prsi. bolečina navadno nastane ob večerih, ko se umirim, se pa dogaja tudi to, da se včasih ponoči zbudim, ker me boli v prsih. Navadno me boli na desni strani, vendar se včasih bolečina razširi kar povsod. 2x sem že bila pri zdravniku kjer so mi delali EKG in niso ugotovili ničesar, pravijo, da je z menoj vse uredu. Stara sem 28 let in načeloma zdrava kot riba. Resnično ne zbolim niti za prehladom. Naj povem še to, da včasih bolečina traja tudi do 2 uri, v presledkih seveda. Počasi začne boleti se razvije v zelo hudo bolečino in počasi popušča, čez nekaj časa pa spet pride nak tak interval bolečine.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni

Lepo vas prosim,če mi lahko odgovorite na moje vprašanje.Pred 4 dnevi me je zelo bolel želodec…nimam žolča in sem jedla stvari,ki jih ne bi smela….šla sem do dežurne ambulante.Dobila nisem drugo kot dieto.Ker sem pred meseci imela ponovno bakterijo v želodcu,me skrbi,da je nisem odpravila,ker imam vedno stranske učinke na antibiotike,tako,da so mi 3 antibiotiki ostali….Vprašanje pa je….Že dva dni me zelo tišči v prsih,včeraj se mi je v grlu naredil zelo boleč cmok,danes je ta malo popustil in boli v prsih…Strah me je,da je kaj narobe.
Lep pozdrav in hvala za vaš odgovor.

Spoštovana frema!

Opisujete telesne znake paničnih napadov. Ti vas ne ogrožajo. Če vas ovirajo v vsakdanjem življenju, se pogovorite z vašim zdravnikom o ev. zdravljenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovana PIKA53!

Cmok je lahko posledica zatekanja želodčne kisline v požiralnik. Jemljite zdravila za zmanjšanje kisline in v 14 dneh naj bi bilo bolje, sicer obiščite zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Doktor Kresnik najlepša hvala za odgovor.Bila sem pri svojem zdravniku in jemljem RANITAL….bolečine v prsih ni več,jaz sem pa spet dobre volje.Drugi teden grem na dihalni test in bomo videli kako je.Še enkrat hvala za vaš odgovor.Lepo pozdravljeni!

New Report

Close