Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ropotanje v ušesu

Ropotanje v ušesu

Pozdravljeni,

sicer se je moja težava pojavila pred manj kot enim tednom, vendar je že zdaj zelo moteča, in sicer je to “ropotanje” v desnem ušesu. S svojimi ušesi imam opravka že vrsto let, baje imam zelo pogosto vneta, pa tega niti ne čutim več (tako je zdravnica sklepala na podlagi kalcinacije), maslo se ne čisti pravilno, tako da ga je treba približno enkrat na leto sprati, tudi potapljal sem se in sem moral skoraj na silo izenačevati pritisk (kjer večini pomaga rahel pih v stisnjen nos moram jaz pihniti v nos, pa še požreti slino zraven), v glavnem ta model ušes je rahlo defekten.
Ne vem, če ima to kako vezo s trenutnim problemom, ker je povsem drugačen kot karkoli sem imel do sedaj. To ropotanje ni slišati kot da bi pokali mehučki, niti ni piskanje, ropota naključno, enkrat počasi, drugič je to pravi rafal, v trenutkih kot med pisanjem tega članka, pa je celo mir.
Če bi lahko ugibal, kaj to je, bi rekel, da trepeta nekakšna mišica v notranjem ušesu, kar se sliši kot ropotanje, ni v ritmu srca, niti z dihanjem, premikanjem čeljusti. Utišam lahko, če s prstom pritisnem na uhelj in tako zaprem kanal. Ne vem, ali se takrat umiri ali pa enostavno zaduši zvok.
Razen tega, da imam precejšne težave s spanjem zaradi tega, ni hud problem, me pa vseeno zanima, ali se da kaj pomagati? Namen imam obiskati svojo osebno zdravnico, ampak imam občutek, da kaj dosti ne bo mogla narediti.

Tomi

New Report

Close