Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Tonzilitis odporen na ospen

Tonzilitis odporen na ospen

Pozdravljeni,
Iz petka na soboto ponoci so se mi v dveh, treh urah pojavile bele obloge na tonzilih, bolecine in vrocina. Takoj zjutraj sem bil pri dezurnemu, ki mi je predpisal ospen 1500 na 8 ur, prvi dan na 6 ur. Prvo dozo sem vzel ze ob 8.00 zjutraj. V soboto in nedeljo se mi je stanje slabsalo (vrocina do 39.5, poziranje zaradi bolecin nemogoce kljub lekadolu 2x na 6ur, bolecine pri poziranju narascale, vse bolj oteceni tonzili). V nedeljo popoldan prakticno celotni mandeljni pokriti z debelo belo oblogo. Odsel v nedeljo zvecer nazaj k dezurnemu in zamenjal ospen s Klimicin 300 na 6 ur. V ponedeljek zjutraj k svojemu zdravniku (izvidi crp 216, levko 14,2). No, v ponedeljek dopoldan mi je temperatura zacela padati, isto bolecine pri poziranju. Na orl kontrola zaradi moznega abcasa, vendar so rekli da ni. V sredo crp padel na 63. Danes, v cetrtek imam se vedno nekaj oblog in bolecin pri poziranju, zjutraj temp 37C, popoldan 37,5.

Sicer sem kot otrok imel veckrat angine, zadnjo gnojno pa tri leta nazaj (takrat se spomnim je ospen prijel prakticno cez noc). Diagnosticiran imam sicer kronicno vnetje zrela.

Zanima me predvsem to, kako da tako velika doza ospena sploh ni prijela? Malo sem pobrskal tudi po spletu glede crp-ja, pa me je zaskrbelo zaradi tako povisane vrednosti. Ali bom moral od sedaj naprej namesto Ospena jemati takoj Klimicin? Obicajno obloge izginejo v dnevu ali dveh, sedaj pa so se vedno vidne cetrti dan po pricetku zdravljena s Klimicinom. Torej, ali je tak potek bolezni “normalen”? Ali se to lahko ponovi?

Hvala, Samo

New Report

Close