Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost maturitetni predmeti, biopsihologija

maturitetni predmeti, biopsihologija

Lep pozdrav!
Imam dva vprašanja, se pa opravičujem če slučajno nista za ta forum.
Najprej me zanima za maturitetna predmeta biologija in psihologija. Kakšne izkušnje imate z njima, ali sta ena izmed težjih in ali bi bilo morda pretežko izbrati to dvojico za maturo?
Drugo pa zanima študij biopsihologije. Pred kratkim sem izvedela za ta študij ( v Kopru je ta univerza oz. program ) Ali je slučajno kdo, ki ima s tem študijem izkušnje oz. pozna koga, ki bi lahko o tem povedal kaj več? Kakšne so možne zaposlitve biopsihologa? Najlepša hvala za odgovore.
Lp

Pozdravljena!

Sem študentka Biopsihologije v Kopru in naslednje leto bom končala dodiplomsko stopnjo. Mi smo bili prvi, ki smo se lahko vpisali na Biopsihologijo in na začetku sem bila zelo zadovoljna. Študij je zelo zanimiv če te zanima tako narovoslovje in družboslovje. Če ne maraš naravoslovja nimaš tam kaj delat, ker je tega kar veliko. Študij ni prekleto težak če hočeš it naprej s kakšno šestko ali sedemko, za deset pa se je treba kar učit. Edina stvar, ki me moti je, da so tako presneto neorganizirani. Se vidi, da smo mi prva generacija in da je še veliko stvari nedorečenih. Koordinator ni prav za nikamor in ne vem če je kdo v generaciji, ki je nad njim navdušen. O možnostih zaposlitve ti ne morem ničesar povedat, ker je to v današnjem času kar problem (ne samo za psihologa), itak pa ti bodo na informativnih povedali kako super je. Kar se pa tiče zaposlitve s samo prvo stopnjo (dodiplomska) itak ne boš nikjer dobila službe, ker s prvo stopnjo nimaš kaj počet. V vsakem primeru se bo treba vpisat na podiplomski študij, kjer niti ni nujno, da ostaneš v Kp. Lahko se vpišeš tudi kam drugam, vendar možnosti za to niso sijajne. Na primer za vpis na filozofsko v Lj (na psihologijo) moreš opravit še 11 diferencialnih izpitov (groza)! Preglej predmetnik na strani fakultete http://www.famnit.upr.si/sl/studij/programi/biopsihologija/dodiplomski/predmetnik/%5B/url%5D. In še, to kar ponujajo za izbirne predmete je zavajujoče. Nam so letos ponudili le dva izmed teh vseh izbirnih predmetov (e-psihologija in psihologija reševanja problemov) in oba nista bila za nikamor.
Načeloma pa sem s študijem zadovoljna. Če imaš še kakšno vprašanje, kar vprašaj 🙂

[right]LP[/right]

Živjo,
zanima me potem glede teh izbirnih vsebin, če je kdo, ki ni bil v prvi generaciji in lahko pove še kaj več o tej temi? recimo če so potem dali tudi na izbiro samo ta 2 izbirna predmeta, ker koliko sem gledala po predmetniku in po sami izbiri, se mi je zdelo zelo zanimivo, da so bile všete še ostale teme, tako da sem glede tega tudi sama kr razočarana, ker sem pričakovala več.
glede naravoslovja, je veliko, kemije, fizike, matematike ? ali je vse razdeljeno na približno isti odstotek? Drugače mi pa biologija ni problem, ker grem tudi na maturo iz biologije.

Bi prosila, če bi se še kaj več razpisali o samem študiju 🙂
hvaalaa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close