Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ne razločujem govora

ne razločujem govora

Spoštovani!

Stara sem 30 let in vse bolj se mi dozdeva, da imam težave s sluhom. Prisotnost/odsotnost zvoka mi ne delata nobenih težav, saj po tej plati dobro slišim. Tudi na sistematskem pregledu v osnovni šoli, kjer smo poslušali tiste piske, je bil moj sluh ocenjen kot brezhiben.

Problem se pojavi, ker enostavno ne razločujem dobro govora. Partnerja tako pogosto sprašujem kaj je rekel in če lahko ponovi, da ga s tem občasno spravljam že kar ob živce. Angleških filmov skoraj ne morem gledati brez angleških podnapisov, saj enostavno ne razločujem kaj igralci v filmu govorijo. Pa drugače govorim popolnoma tekoče angleško skoraj na ravni naravnega govorca.

Ali imate kakšno idejo v čem bi lahko bila težava? Mi lahko svetujete kakšne tipe dodatnih preiskav bi lahko opravila, da bi preverila ali je z mojim sluhom res kaj narobe?

Hvala za vaš čas in lep pozdrav,
Masha

Za razjasnitev stanja je potreben pregled ušes, nosu in grla in, če ne bo kaj očitnega videti, še preiskus sluha – avdiogram.
Naročite se na pregled pri ORL specialistu.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close