Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Vsa zdravila naenkrat

Vsa zdravila naenkrat

Spoštovani,
moja stara mama (81 let) je predkratkim dobila srčni spodbujevalnik, ima tudi sklepno revmo, visok pritisk, pregosto kri, depresija….. torej, jemlje precej tablet, žal pa ne vem katere so to.
Včeraj smo bili pri njej, ko je vzela ravno večerno dozo (bilo jih je 6 ali 8). Kar vse naenkrat. Meni se zdi, da to ni OK, po drugi strani se mi je pa pri teh letih ne da še dodatno obremenjevati z novim režimom če to ni tako zelo hudo narobe. Malo jo daje tudi skleroza in se bojim, da potem ne bi vzela vseh potrebnih tablet… In če ta način ni sprejemljiv, me zanima, koliko časa bi moralo miniti med posameznimi tabletami.

Hvala!

Spoštovani!

Težko je tako na splošno natančno odgovoriti ali je primerno takšno jemanje ali ne. Za verodostojen odgovor bi moral vedeti katera zdravila jemlje vaša stara mama.

Drugače pa vam lahko zgolj splošno odgovorim, da v kolikor med zdravili, ki jih gospa jemlje, ni direktnih interakcij, takšen način jemanja načeloma ni problematičen.

Se pravi, v kolikor ni neposrednih interakcij med njenimi zdravili, je tovrsten način jemanja povsem ustrezen. V kolikor želite bolj natančen odgovor, pa mi prosim sporočite točno katera zdravila gospa jemlje.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close