Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija stalna bolečina na desni strani glave

stalna bolečina na desni strani glave

Spoštovani,

že dve leti imam stalne bolečine na desni strani glave, bolečina ni neznosna ali močna, je bolj pekoča in moteča, seva pa okrog ušesa, za ušesom pod lobanjo, okoli očesa, v desni senci in včasih žari tudi proti vrhu glave. Jakost bolečine se v dveh letih ni nič spremenila, danes je točno takšna, kakršna je bila ob prvem pojavu. Sicer trpim za pogostimi migrenami, vendar v tem primeru ne gre za glavobol, res pa je, da se to pekoče sevanje pojavlja skorajda na istih točkah kot migrenski glavobol. Od siceršnjih glavobolov je mogoče to bolečino ločiti tudi s tem, da pomaga že lekadol, tudi aspirin ali na primer saridon, vendar se bolečina takoj spet pojavi, ko popusti učinek analgetika. Prav tako me ne ovira pri delu niti ne povzroča slabosti kot migrena ali tenzijski glavobol, preprosto je moteča, kot je moteča kakšna bolečina v kosteh. V tem času sem odstranila obe osmici na tej strani, ker sem sumila, da gre mogoče za nekakšno zvezo, opravila sem UZV vratu, ki je bil v redu, slikala vratno hrbtenico, kjer so ugotovili degenerativne spremembe, in pri nevrologu opravila MRI, kjer je bila ugotovljena samo zadebeljena sluznica etmoidih celic in obeh frontalnih sinusov. Sicer s sinusi nisem imela nikoli nikakršnih težav.
Po vsem tem, ne vem več, kam naj se obrnem, bolečina pa je ves čas prisotna, praktično živim z njo in analgetiki, kar me zelo moti. Poleg tega začutim kar precejšnjo bolečino, če s prstom pritisnem na sklep čeljusti pred ušesom, zato sem pomislila, da je mogoče tudi tu vzrok, vendar s čeljustjo nimam posebnih težav, res pa je, da ob premikanju čeljusti na desni strani slišim ‘hrustanje’. Zgodi pa se tudi, da občasno pride tudi do zbadajoče bolečine, kot pri kakšnem priščipnjenem živcu, ko me za nekaj sekund zbode bodisi v ušesu, bodisi pod očesom in hkrati v ramenu. Vendar ta bolečina ni trajna in je le občasna, omenjam jo samo zato, ker se pojavlja ravno tako samo na desni strani.
Ker sem torej opravila nekaj preiskav in odstranila tudi nekaj zob, pa ni nič pomagalo niti mi ni prineslo nobenega odgovora, poskušam zdaj ugotoviti, kam naj se še obrnem, da bi prišla bližje rešitvi. Za vsak odgovor, predlog ali idejo se vam zato vnaprej iskreno zahvaljujem. Prisrčen pozdrav.

Big mouth don't make a big man.

New Report

Close