Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Boleče žrelo kljub AB

Boleče žrelo kljub AB

Pozdravljeni!

Pred 10 dnevi me je začelo praskati po grlu, kmalu so se temu pridružile bolečine v sklepih in mišicah. Bolečina v grlu se je stopnjevala do skoraj nevzdržne. Vročina je bila 37.1°C in to samo en dan. En dan sem zdržala in zadevo poskušala rešiti z domačimi zdravili, ampak…ker sem noseča 26. teden sem v četrtek 22.03. obiskala os. zdravnico. Pregledala mi je grlo, ki je bilo pordelo (mandelni so bili odstranjeni ko sem bila stara cca 10 let) Pregled krvi je pokazal pokazal vrednost CRP 55. Dobila sem AB Ospen 1500 na 8 ur. Začeli so se pojavljati gnojni izpljunki iz grla, gnojni nahod in kašljanje.
V pon. sem imela kontrolo CRP je bil 33 grlo še nekoliko pordelo.Pojavila se tudi slabokrvnost, kar za za to obdobje nosečnosti ni nič posebnega. Ampak močna bolečina v grlu je še vedno prisotna, kar me že pošteno nervira. Pa je čez dan že kar vredu, zvečer in ponoči pa se bolečina stopnjuje in imam že od vsega začetka težave, ker zaradi bolečin ne morem spati. Sploh ne vem kaj naj naredim…danes je 8. dan uživanja AB, ampak bolečina zvečer je še vedno zelo močna, izpljunek je sicer še kar gnojen vendar ne več zelene ampak rumene barve in je obilen samo še zjutraj.
Glede na to da to tako dolgo traja, me zanima ali je mogoče da se bakterijski okužbi pridružila še virusna? Ker glede na to da je vrednost CRP padala verjetno AB opravlja svojo nalogo. Skrbi me zaradi nosečnosti, prosim če mi lahko svetujete!
Lepo pozdravljeni!
Polona

Spoštovana polona!
Verjetno je šlo res za vnetje, vendar pečenje v žrelu, ki traja toliko časa v tretjem trimesečju nosečnost lahko povzroča tudi dvigovanje kisline iz želodca. Peče predvsem ponoči! Pred spanjem (preden se uležete) naj ne bo želodec poln. Pomaga tudi višje vzglavje.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close