Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Odstranitev žrelnice

Odstranitev žrelnice

Spoštovani,
moja skoraj 3 letna hčerka ima zelo velike probleme z žrelnico in povečanimi mandlji. Dr. otorino nam je svetovala, da bi odtranili žrelnico in obrezali mandlje. Prebolela je 3 angine eno za drugo. Nos ima vedno poln in posledično je non stop prehlajena. Ima res zelo velike mandlje in ponoči zelo slabo spi in toži, da jo boli grlo. Sedaj je ostala odločitev na meni z možem. Ampak bolj ko se pogovarjam s prijateljicami, ki so to dale skozi, vse pravijo, da so se prav odločile, saj so njihovi otroci bili kasneje veliko bolj zdravi in z manj težavami, kar se angin in grla tiče.
Kaj vi svetujete. Sedaj na zadnjem pregledu je tudi slabše slišala na desno uho. Mislim, da če je dr. svetovala operacijo je tudi prav, da bi se odločili za.
Pišem vam sicer bolj, da slišim še eno strokovno mnenje, ki mi bo vlilo pogum za pravo odločitev.
Mi lahko kaj več povete od operacije same? Mislim prvič slišim, da mandlje samo obrežejo oz.zmanjšajo.Verjamem, pa da imajo svojo funkcijo zato jih ne povsem odtranijo.

Se opravičujem za dolg post.

Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Andreja

Spoštovana Andreja!
Po opisu težav vaše hčere se idejo o operaciji kar strinjam.
Če so v ospredju predvsem angine (in povečane bezgavke na vratu) bi priporočil odstranitev mandljev v celoti, če pa gre predvsem za motnje dihanja (slabo spanje, smrčanje, motnje sluha) pa pride v poštev tudi ‘zmanjševanje’ mandljev (ob odstranitvi žrelnice). Dokazanih neugodnih posledic po operacijah mandljev ni.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close