Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Je potreben pregled?

Je potreben pregled?

Pozdravljeni!
Že kakšen mesec, dva imam v ušesih stalno nek pritisk poleg tega, pa mi večkrat tudi šumi predvsem v desnem ušesu. Včasih je prisotna tudi bolečina, ki se nekako širi proti vratu. Občasno so prisotne tudi omotice in občutek da imam nekašno bulo v grlu zaradi kater zelo težko požiram. Zadnji teden pa imam tudi precej močan prehlad. Do zdaj temu nisem posvečala prevelike pozornosti a me je prijateljica nekoliko prestrašila, ko mi je povedala za rak glave in vratu. Bi mi priporočali pregled pri specialistu oz. vsaj družinskem zdravniku? Drugače pa se počutim v redu, če odmislim stalno utrujenost za katero pa mislim , da je posledica trenutno malce stresnega obdobja.

Spoštovana Jana T!

V vašem pismu ste pisala kot v učbeniku tež
avo, ki se imenuje slaba prezračenost srednjega ušesa. Torej zaradi nahoda je sluznica v nosu in žrelu otekla, ta zamaši Eustahijeve tube, ki prezračujejo srednji ušesi, posledično tlak v ušesu pade in potegne bobnič navznoter, kar pa čutite kot tiščanje in tudi bolečino , še posebej pri spremembi nadmorske višine…
Menim, da nimate raka – tako enaostavno to pač ni – uporabite Operil ali Olinth kapljice za nos in ‘prepihajte’ ušesa (izenačite pritisk s pihanjem v nos). Prepričan sem, da se bo težava s tem unesla, minila pa bo, ko bo minil nahod.
Menim, da najprej poskusite to kar predlagam, kasneje pa, če bi se težave stopnjevale obiščite še zdravnika(kar menim, da ne bo potrebno).

PS: ko boste drugič ponovno kaj spraševala je zelo koristno vedeti vašo starost, omenite jo – to velja tudi za vse druge obiskovalce teh strani!

LP,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close