Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja otrok in Atropin kapljice za oči

otrok in Atropin kapljice za oči

Okulist je hčerki predpisal Atropin kapljice za oči. Dajati jih moram 4 dni, nato sledi pregled,

Kakšne imate izkušnje s kapljicami? Hčerka je stara 5 let. Zenice bodo po kapljicah razširjene. Kako se otrok obnaša, ali sploh lahko gre ven na sonce ali je preveč moteče?
Naj gre v vrtec? Dajati bom začela v petek zjutraj in me zanima če že ena kapljica razširi kapljico ali pa še ta dan lahko gre v vrtec?
hvala za odgovore

Nam so strogo zabičali, da ne na sonce in po pregledu da naj ima še kakšen dan sončna očala.

Čudi me, zakaj 4 dni dajati kapljice, če učinek kapljic traja le 2 uri?

Meni dajo kapljice pol ure pred pregledom oči, zenice se razširijo, opravi se pregled oči, nato se mi stanje po 2 urah spet normalizira.

Glede obnašanja po doziranju kapljic pa to:
Paziti je treba le na svetlobo, posebno sončno. Priporočam temna očala, če gre otrok ven.
Če je otrok v stanovanju v senci, ni potrebno očal. Po 2 urah učinek kapljic popusti.

Glede vrtca pa tako: ker učinek kapljic traja le do 2 uri, gre lahko otrok po 2 urah normalno v vrtec.

ZAKAJ 4 DNI KAPLJICE, ČE BI LAHKO 3X V POLURNIH PRESLEDKIH IN BI ŠE ISTI DAN BILA NA VRSTI??? ZAKAJ SE OTROKE MUČI S TEM? SEM MISLILA, DA TEGA NI VEČ, PA OČITNO JE ŠE! ZAKAJ? ZAKAJ MORA POTEM OTROK IMETI TO 2 TEDNA V OČEH NAMESTO 2 UR?

P.S: Uporaba Caps Lock ni napaka – zelo sem jezna na take stvari!

Že dve leti imam obolenje oči, pri katerem zdravljenje zahteva tudi razširjene zenice in kadar je posebno hudo, dobim atropin. Pri pregledu pri okulistu ne dobite vedno atropin (samo, kadar je zahteva po zelo razširjeni zenici in pregledu očesnega ozadja), drugače dajo druge kapljice (Midriacyl), po katerih se pa res zenica spet normalno zoži že po dveh urah. Po atropinu še kakšen teden ne dela čisto normalno, je pa res, da je odvisno tudi od tega, koliko časa si ga jemal. Meni se je po dveh tednih atropina še kakšne tri tedne stanje počasi normaliziralo. V nobenem primeru pa ne na sonce!! Jaz sem imela razširjeni obe zenici, pa tudi s sončnimi očali nisem mogla biti zunaj, stanovanje sem imela pa pri belem dnevu zatemnjeno, ker me je vsaka svetloba motila.

ZAKAJ 4 DNI KAPLJICE, ČE BI LAHKO 3X V POLURNIH PRESLEDKIH IN BI ŠE ISTI DAN BILA NA VRSTI??? ZAKAJ SE OTROKE MUČI S TEM? SEM MISLILA, DA TEGA NI VEČ, PA OČITNO JE ŠE! ZAKAJ? ZAKAJ MORA POTEM OTROK IMETI TO 2 TEDNA V OČEH NAMESTO 2 UR?

P.S: Uporaba Caps Lock ni napaka – zelo sem jezna na take stvari![/quote]Da se zapravlja davkoplačevalski denar – več kapljic se proda, če za eno osebo porabijo celo stekleničko kot pa če porabijo samo 6 kapljic (3 x po 2 kapljici).

Mi smo dali to skozi. Sina je svetloba zelo motila, v vrtec ni šel. Je pa imel po pregledu še dober teden razširjene zenice, med jemanjem pa je imel tudi slabši vid – je videl megleno.

Pa se vam mogoče ne zdi, da zdravnik, specialist oftalmolog, vsaj približno nekaj malega ve, zakaj so takšna navodila in zakaj je pri otroku pred prvim predpisovanjem očal to narediti? Ali pa ste tudi ve naredila specialistični izpit samo zato, ker so vam 2x pogledali očesno ozadje?

“Oftalmolog tu”, ne tezi. Monovke VEDO, da so (ste) vsi zdravniki skorumpirani in predpisujete zdravila samo zato, da vas velike multinacionalne farmacevtske firme potem peljejo na safari. Zakaj se vedno hodijo k zdravnikom in zakaj Tanc in Pusenjak dobita po 20 vprasanj na dan vsak, pa pustimo ob strani.

Živjo

Očitno je veliko ljudi jeznih na te kalpjice. stvar je sledeča: 1 kapljica je zadostna da se pogleda očesno ozadje. za natačno dolčitev dioptrijo pa je potrebno več kapljic. ena sama kapljica NI dovolj da se določi dioptrija. če pa kdo to ne verjame, pa naj vpraša kakšnega oftalmologa.

PS: mene je to zanimalo in sem vprašal oftalmologa.

Lp

Pozdravljeni,

mene pa zanima, ali je zelo hudo, če si otrok, ko mu daš kapljice v oko, s prsti mene po očesu (če ga slučajno srbi ali kaj drugega) in potem nese prste v usta. Namreč na kapljicah piše, da so strupene pri zaužitju…

Hvala!

Ker niste dobili Atropina ampak Homatropin, katerega učinek mine prej.Nipa tako zanesljiv kot Atropin.
Zdravnica

Atropin ima najdalj trajajoč učinek, Homatropin 2-4 dni, Mydriacil nekje okrog 2 ure.
Uporabljajo se za različne potrebe.

11.3.2023

Hčerki 7 let stari smo dajali štiri dnevno terapijo z atropin kapljicami. Moram povedat da po enem tednu še zmeraj megleno vidi. Zelo počasi se ji oči normalizirajo. Je pa zelo vesela očal. Že takoj opažamo razliko, da več vidi.

New Report

Close