Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma ponovni izbruh artritisa

ponovni izbruh artritisa

Pozdravljeni,

za artritisom boleham 3 leta. Zdravim se z metotraxatom in aravo. Zdravljenje je bilo do sedaj zelo uspešno, zato mi je moj zdravnik na zadnjem pregledu pred pol leta ukunil metotraxt. Pred 14 dnevi se je bolezen očitno vrnila v hudi obliki. Po posvetu z zdravnikom sem ponovno začela jemati metotraxsat, vendar po dveh odmerkih še ni izboljšanja . Zdravnika bom slišala šele prihodnji teden. Ima kdo podobne izkušnje?

Hvala.

Marija

Pozdravljena,

imam podobno izkušnjo, kot ti. Jaz sem jemala samo MTX, ter ga po letu in pol prekinila, ker je bila bolezen v klinični remisiji, zdravnik pa mi je predpisal drugo zdravilo sulfasalazin. Morala bi jemati 4 tablete na dan, vendar, ker sem se sama dobro počutila sem odmerek razpolovila in tako skoraj eno leto jemala samo pol odmerka. Ampak, točno po enem letu sem imela ponovni izbruh bolezni, zdravnik mi je vrnil MTX, moram reči, da je meni le ta takoj spet uravnal stanje, čeprav še ne popolnoma, malo še čutim tu in tam rahlo okorelost sklepov na roki.
MTX naj bi začel učinkovati nekje po najmanj treh tednih, meni je že po prvem odmerku, verjetno je to odvisno od posameznika.

Upam, da se bo vse dobro izteklo tudi pri tebi.

lp in srečno.

New Report

Close