Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Preživljanje prostega časa v nakupovalnem centru

Preživljanje prostega časa v nakupovalnem centru

Tu in tam preberem, da kako baje ljudje “preživljajo svoj prosti čas v nakupovalnem centru” pa da so z družinami cele dneve po centrih itd. Kaj to pomeni, kaj sploh lahko počneš tam?

OK, razumem, da gre nekdo tja na pijačo ali kavo (je komot recimo za parkirat, kar je v mestu problem), potem mi pa že zmanjka. Kaj pa lahko počneš tri ure skupaj? Hodiš okoli in zijaš v trgovine? Kar tako za brezveze pomerjaš oblačila ali nakit ali preizkušaš razne naprave? Ali kaj?

Nekateri se bojijo svežega zraka … pa nabirajo bacile v trgovinah.

Mi gremo po službi tjakaj najprej na kosilo in na kafe.

Potem pa se začne tura skozi štacune, kajti predno moje dete sproba nekaj hlač, bluzic, pomeri škorenjce in rokavičke, traja celo večnost.

Potem dete dobi v varstvo mož in grem še jaz, že straaašno zdelana in utrujena na lov.
Vmes se dobimo na pijači in tortici. Nikoli še nismo šli mimo knjigarne, ne da bi vstopili…
Hja, potem pa je treba še nabavit špecerijo seveda.

Ja, tri ure je defenitivno premalo. Ves popoldan preživimo not. Enkrat na dva meseca, tolko še paše…

Itak si carica :). Jaz ratam ornk zmatran od kombinacije gužve (pardon: gneče), unih luči in umetnega lufta.

Meni so nakupovalni centri nujno zlo. Včasih se vprašam, kaj sem komu storila, da moram tja ! No, parkrat na leto je treba, rabi se to in ono… Vikendi, sobote nedelje- ne hvala !!

Mi gremo tudi tako kot je napisala luštna. Ko je nujno potrebno 1x na 1-2 meseca, si vzamemo nekaj ur za to. Malo gremo iskat tisto kar potrebujemo, malo kar tako gledamo, pa vmes na kosilo. Je prav luštno, ampak seveda, ker gremo tako redko.

Večina vas je odgovarjala, da ne marate centrov.

Jaz rada hodim celo obožujem hoditi v centre, in to kar pogosto, vsaj 3x na teden, enkrat več, enkrat manj, odvisno…

V centre pa hodim zato, ker tam dobim vse od zdravil iz lekarne, uslug v pošti, banki, frizerju, manikerju, poskusim nove modele čevljev, kupim športno majčko, ogledam si nove naslove knjig, pogledam nove gadgete, kupim kako šminko, barvo v drogeriji, mimogrede spijem kavo s prijateljico, tudi na kosilo grem kdaj celo s hčerko v Intersparovo postrežno restavracijo, (za moje pojme daleč naokrog odlično založeno), kupim si prašek, zvezek, posteljnino…..in vse to na enem mestu! zakaj že ne?

V tem ljubljanskem parkirnem kaosu, mi edino to ustreza, kot da hodim iz ene trgovine v drugo v centru LJ in iščem parkinge in izgubljam čas in denar za to, kar lahko opravim popolnoma brezplačno (parking) v centrih in še vse na enem mestu, da ne govorim da je ponudba tudi veliko bolj “osvežena”, saj se v centrih denar bolj vrti kot v malih trgovinah v centru, žal.

O hudo, 3x na teden? Mi gremo 1x na dva tedna, po špecerijo. V nakupovalni center gremo zato, ker je najbolje založen in dobimo vse tisto, kar rabimo. Potem me dva tedna (ali pa še raje tri) ne spraviš tja, ker mi je muka. Sveže stvari (kruh, jogurt) kupujemo potem mimogrede v mali lokalni štacuni, sadje in zelenjavo na tržnici.

Da bi pa tja hodila preživljat prosti čas, ojej. Raje doma na kavču ležim in noge v luft držim, če že nimam kaj boljšega početi. Kot je napisala ena zgoraj, mene tudi tisti luft in gužva in hrup čisto ubijejo. Zato pa sprašujem.

Sovražim NC. Da bi šla po špecerijo v take velike trgovine, se mi zmeša. najrajš mam male trgovince s par policami. Itak majo vse, pa fertik sem tik tak. Da bi šla pa s familijo v šoping v NC se mi skegla. Vedno samo center. Ob sobotah tržnica. Prijatelji, kakšna kavica, mal šopinga (ampak nič obveznega), tako no…

@eh ja in svizec……..
Končno je ena povedala po pravici :))

Ja super, kar naenkrat nihče ne mara nakupovalnih centrov pa obiščete jih le 1x na mesec pa še to z muko. Kako pa potem, da je v centrih vedno polno ljudi? Od kje?
Jaz priznam, da rada hodim tja in večkrat bi bila tam, če bi imela več denarja.

Jst grem tudi rada, pa čeprav ne rabim nič, grem sigurno 3x na mesec mal pofirbcat. Najbolj všeč mi je sicer Supernova v LJ, ker mi je z mojega konca SLO dokaj lahko in hitro dostopna, zraven je še Outlet, pa nekaj drugih trgovin…
Mislim, kako bom preživljala svoj prosti čas, je povsem moja stvar. To o svežem zraku mi je pa itak kr ena floskula, ker kaj pa vi veste, kje sem jaz doma? Moja hiška (lahko) stoji sredi jase na robu gozda, daleč iz LJ, kjer imam svežega zraka na pretek, tako da mi ga ne primanjkuje, niti tiste parkrat na mesec, ko se odpravim v LJ ali kako drugo večje mesto v šoping, hahaha.

Ne vem zakaj je čutiti en ton večvrednosti pri tistih, ki šoping centrov ne marate??? Od kje vam ta ideja, da lahko vrednotite druge ljudi po sebi???

no da obhodiš nakupovali center seveda z večino zanimivih trgovin, pa res ni umetnost zapravit 3 ure, sploh če greš na koncu še po špecerijo, kjer so gneče katastrofa. temu prištej še transport, pa prideš na cel popoldan(glede na to da je kmalu temno).
ampak za vsak dan pa tja hodit pa je noro

Čemu ta ironični, da ne rečem grdo naravnost podcenjujoči ali podjebavajoči ton, češ: jaz sem pa zelo pametna, ti si pa totalen kreten, ker hodiš v nakupovalni center? Če je tebi ljubše biti sama, ležati na kavču in tako uživati, je to pač le tvoj način preživljanja – prostega časa, kot ga imenuješ, btw je mar res nakupovanje prosti čas? ti hodiš v center le, ko si prosta, česa? misliš, da tisti, ki hodijo/mo pogosteje, le zapravljajo/mo čas? hmm…..jaz se tudi v tem “času” lahko družim, zabavam, informiram, polepšam, zmigam, skrbim za zdravje, dušo, druženje? mar zmoreš tega “širšega” razmišljanja o tem?

Je mar res višek uživanja: ležanje na kavču(plaži) z gatami na glavi in dvemi svinčniki v nosu, kot prepeva ena pesem?

Kot prvo, ne maram izraza “prosti” čas, saj nisem v zaporu, da bi imela “prosti” čas. Vse, kar v življenju počnem je moja izbira in moj “prosti” čas: starševstvo, služba, družba, šport, branje glasba, dom, in tudi če hočeš pohajkovanje po trgovinah – to je moj – čas in moja izbira, v kateri uživam, v vsem naštetem kar počnem.

Stanujem blizu BTC, tako da grem tja kr peš………
Ne preživljam prostega časa v BTC-ju, samo priznam da grem tja vsaj 2x tedensko, ob sobotah pa obvezno v Supernovo (z avtom)…
majhnih otrok nimam, če bi jih imela., pa bi sigurno šla raje v Tivoli al pa kam drugam, če je lepo vreme..
Drgač pa, kam pa greste z majhnimi, če dežuje? jih postavite pred TV?

New Report

Close