Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF, ICSI – maj, junij 2010

IVF, ICSI – maj, junij 2010

Če se ne motim še ni teme, tako, da sem jo kar odprla.

Jaz sem danes dobila M, jutri grem po zdravila, v ponedeljek se začnem špikat. To je moj 3 IVF/ICSI – 1 je bil IVF, 2 ICSI, predvidevam, da bo sedaj tudi ICSI.

Sestra je rekla, da jih jutri ful pride po zdravila, tako, da najbrž ne bom sama, kajne? 😉 😉

Super za to temo. Jaz imam drugi teden v torek razgovor pri Rešu in upam, da začetek junija začnem s postopkom.
Tudi pri meni bo to tretji postopek, vsi so bili ICSI-pravijo, da gre v tretje rado…tudi jaz mislim tako.

Tudi jaz se pridružujem tej temi, po terapijo grem 7.6. na GK, začnem se špikati kakšen teden za tem (2. dan M), imam pa kratek postopek, terapija Gonal 225 + Cetrotide. To bo moj četrti postopek, tokrat IMSI in upam na najboljše!

Se še jaz pofočkam tukaj. Začnem 9.6. na GK, imam dolgi postopek suprefact+menopur. To bo moj 5 postopek, tokrat prvič IMSI.

jaz sem včeraj imela ET enega zarodka,test 3.6.
to je moj 11 postopek. Imela sem postopek ICSI
tin,kmalu boš v akciji,kot berem,vso srečo v torek na razgovoru.
mila71

Pozdravljena, dekleta!

Naj se vam še sama pridružim… Sicer sem čisto nova na forumu, berem vas pa že dolgooooo in redno…
Trenutno sem v prvem postopku IVF/ICSI v MB. V ponedeljek sem imela punkcijo, zdaj pa nestrpno čakam na sobotni (22.5.) ET…

Držim pesti in vso srečo!

LP

sissi,vso srečo jutri na transferju,moj nasvet,ker si v prvo,tam počivaj,dokler te ne zalovijo domov.
lp mila71

Mila, najlepša hvala za nasvet… Ga bom zagotovo upoštevala:) Tako nestrpna sem pred jutrišnjim dnem … Poskušam čim bolj pozitivno razmišljati in upam, da me pričaka “pikica”, ki jo bom lahko grela…

Tudi tebi želim, da se ti tokrat končno izpolnijo sanje, ker vem, da se za njihovo uresničitev že dolgo časa boriš… Pazi nase!

Lep večer.

hela, očitno bomo midve štartale skupaj. 🙂 Meni so namreč spremenili terapijo – namesto mild postopka so mi dali dolgega in zato ne začnem s špikanjem danes, ampak šele 10.6.. Prvi UZ pa potem 24.6.. Bo pa to moj prvi dolgi postopek, tako, da me je kar malo strah kako bom reagirala.. :S

sissi,nič ne pišeš,upam,da je vse v redu z tabo?
mila71

srečka, to bo super, bomo vse nosečke čez poletje 🙂

kako pa veš, da imaš prvi UZ 24.6.?, (še nisem bila nikoli na gk v postopku), a potem jaz lahko pričakujem prvi UZ 23.6.? a je to nekje 8-10 dan cikla?
kako pa drugače sploh potekajo UZ-ji, od katerega dne naprej in na koliko dni?

saj mene je tud strah, ne injekcij, ampak samega postopka,…se bojim da ne bo uspel, po drugi strani pa komaj čakam da začnem,…mal mi misli begajo sem in tja.

imam občutek, da bo tale letni čas idealen za nas!

Mila,

vse je v redu, hvala. Samo malce sem “odklopla” in počivala po ET… vstavili so mi eno blastocisto … in imam še 5 zamrznjenčkov:) Sem se rezultata zelo razveselila, zdaj samo upam na najboljše … do konca. Krvni test imam 4.6. in iskreno upam, da me v Mariboru osrečijo s pozitivnim rezultatom… Kljub temu, da se zadnji dnevi zelo, zelo vlečejo in se še bodo, sem se odločila, da bom poskušala zdržati in ne delati prej testa.

Kako pa ti kaj? Tudi pridno greješ “pikico”?
Hmmm, sama pri sebi razmišljam, kako negotov in hkrati evforičen je ta čas po transferju … Po eni strani ti zdravnik reče: “Zdaj se pa noseči!” in te nepopisno osreči, po drugi strani pa pomeni to začetek trepetanja in vprašanja, ki si ga nenhno zastavljam: “Ali mi bo uspelo?

Naj vam (mi) uspe…

Lp

Srečka,
všeč mi je, da si na novo odprla temo s spomladanskimi postopki:))
Ne obremenjuj se spostopkam kakšen bo. Brez tega ne dosežemo cilja. Seveda bo vse ok. Poskušaj bit pozitivna. Do sedaj sem imela dolge postopke, vedno sem vse dobro prenašala, le proti koncu sem imela dovolj pikanja.

Sissi,
dobro grej pikico, čestitam za zamrznjenčke!! Si se za eno pikico sama odločila?
Res upam, da je to leto uspešno za vse nas.
Midva greva v peti postopek, kaj naj rečem, upam da tokrat BOOO.

Hela,dassy
postopek kot postopek, malo negotovosti, morda je pa to dobro da ne pričakuješ preveč. na koncu te pa morda preseneti… nič se ne ve.
Uz se ovijajo različno, odvisno od terapije, rasti celic…
Vsekakor preveč razmišljamo, beremo forume kadar smo v postopkih, tako da podzavestno “kurimo” energijo.. Sem tudi sama taka!!

Mila71,
zate držim pesti, fige… vse, da ti tokrat uspe. v mojih očeh si prava borka v vseh teh postopkih.

tin79,
tud tebi veliko upanja v tem letu…

Kot vidim, smo kar “stare znanke” foruma.
Takole punce, zjutraj hitim po terepijo, potem še malo v službo. Sem v polnem pričakovanju, dobra energija je z mano, se že veselim. Začnem s krtakim postopkom.
Lp

Punce srečno vsem in vsaki posebej!Močno navijam za vas!!!

škratek

Pozdravljene punce,
sem v dilemi, ali naj začnem postopek sedaj ali počakam do septembra…zadnjega sem imela sredi februarja (3. ICSI).
V ponedeljek, 31. 5., imam pregled pri dr. Rešu, vendar niti ne vem ali me bo vzel sredi junija. Zanimivo mi je bilo že to, da mi je sestra sploh dala datum tako pozno.
Pa še ena stvar: kaj če dobim M dan ali dva po pregledu??
No, saj mi bo dr. verjetno vse razložil, na tak ali drugačen način ;))

Lp vsem

neža30,
naredi tako kot čutiš. Posvet z ginekologom ti bo le še potrdil tvojo odločitev.
odvisno s kakšno terapijo štartaš.
Letos sem že imela neuspešen postopek, zdaj sem že v naslednjem in mislim da sem se pravilno odločila.

Vse boš vedela 31.5.

Nova 007, pozdravljena!

Samo eno pikico grejem, ker je bila to odločitev zdravnikov z utemeljitvijo, da je to 1. postopek, in da sem stara (šele) 32 let, zato mi pripada vstavitev samo enega zarodka. Sva skoraj na kolenih prosila za dva, pa so bili neomajni… Kakorkoli, upam, da je ta pravi borec in nas bo čez 9 mesecev razveseljeval/-a:) Če pa ne… pa v jeseni nadaljujemo z bojem…

Verjemi, da s prvimi skoraj poletnimi sončnimi žarki prihaja tudi bolj pozitivna energija in razpoloženje, zato iskreno upam, da bo ta postopek zate uspešen.Mora biti … zato močno držim pesti!

Lp

Sissi – a te smem vprašati kje pa si v postopku? Jaz sem namreč v LJ in sem stara 33 let in so mi vstavili 2 pikici (vendar žal brez uspeha)!

Lep dan!
m.

vrtnica m.

Žal mi je, da se je zate slabo končalo… Ti želim več sreče pri naslednjem postopku… Je bil to tvoj 1. postopek?

Sama sem v MB in že na razgovoru ob začetku priprave na postopek naju je zdravnik seznanil, da po “novem” mlajšim od 35 let prvič vstavijo samo eno pikico… do konca sva upala na dve, sploh, ker se je pokazalo, da imava 6 lepih blastocist…

Ne vem, ali je v MB to stalna praksa, da prvič, ženskam pod 35 let vstavijo samo eno pikico, dejstvo pa je, da tudi znanki, s katero sva bili skupaj na ET in je stara 35 let (1. postopek) niso želeli vstaviti dveh…. ???????? Pa ji je ravno tako ostalo kar nekaj zamrznjenčkov.

Naj vas greje sonček…

Hvala Sissi za dobre milsi in želje..

Prvič slišim da vstavljajo le enega mlajšim od 35 let. Zanimivo. Pred leti so vstavljali štiri, leta niso bila omelitev, zdaj pa le enega. Kaj pa ostale celice? Ni nujno da preživijo??
Nama še nikol ni ratal da bi mela “pingvinčke”. Morda pa tokrat:))

Sem pozitivna, ker sem na začetku postopka, čez štirinjst dni bom vsa nemirna v pričakovanju….

Punce, veliko sonča v naše trebuščke

New Report

Close