Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) težave pri odvajanju blata – krvavenje, neredna prebava

težave pri odvajanju blata – krvavenje, neredna prebava

Občasno imam težave pri odvajanju blata. Takrat grem na blato večkrat na dan (v normalnih razmerah enkrat ali dvakrat), ob tem imam krče kot pri driski, čeprav je nimam. Po odvajanju imam občutek, da črevo še ni izpraznjeno. Takrat imam ves čas občutek “živčnega črevesja”. Občasno pri odvajanju tudi krvavim, kri je sveža. Pri anusu čutim srbenje, pekoč občutek. Verjetno imam hemoroide, a se bojim, da je lahko tudi kaj resnejšega?
Hvala za odgovor. Lep pozdrav!

Spoštovani!

Na to temo je bilo napisano že veliko. Lahko gre le za razdražljivo črevo-zlasti, če težav ne spremlja hujšanje in če ponoči teh težav nimate. Prisotnost krvi na blatu je vedno alarmantni znak, najverjetneje gre le za hemoroidalne vozliče, seveda pa se za vsem tem lahko skriva tudi rak črevesja. Pomembno je, ali so se težave pojavile nenadoma in jih pred tem ni bilo, koliko časa že trajajo. Pomemben je tudi podatek o vaši starosti, po 40.letu naj bi ob takih težavah obvezno opravili kolonoskopijo.

Lp,Nataša Smrekar

Res bom morala k zdravniku. Hvala za odgovor, lep pozdrav!

New Report

Close