Najdi forum

prosim za razlago

Pozdravljeni,

danes sem bil pri zdravniku ker imam že nekaj časa težave s prebavo. Kadar kaj pojem postanem zelo napihnjen. Vsako jutro ko vstanem nekaj minut zelo kašljam in izbruham nekaj želodčne vsebine. V laboratoriju sem dobil sledeče izvide ( napisal bom samo tisto kar je obkroženo):
GGT: 1,13
CRP: 3,2
TBI: 6
WBC: 5,9
MON: 12,9
MCHC: 330
MON: 0,7

lepo prosim za razlago, saj že danes ponoči odpotujem službeno v tujino in bom k svojemu zdravniku lahko šel šele v začetku naslednjega meseca.
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Napisali ste laboratorijske vrednosti brez orientacijskih vrednosti, ki so za vsaki laboratorij lahko različne. Minimalno imate povišano vrednost gamaGT-enega od jetrnih encimov. Izolirano povišana vrednost tega encima praktično ne pove ničesar (velikokrat takega bolnika obsodijo, da je alkoholik, kar je krivično). Vrednosti vnetnega kazalca CRP so v mejah normale, ravno tako tudi vrednosti celokupnih levkocitov, težko pa rečem kaj je s monociti (ena od vrst levkocitov), ker ne poznam orientacijskih vrednosti (mislim, da so minimalno povišani). Vrednosti MCHC in TBI so računalniški izračuni, v klinični praksi večjega pomena nimajo.

Vsekakor pa ti izvidi ne razložijo vaših težav.

Lp;Nataša Smrekar

New Report

Close