Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Težave pri govoru

Težave pri govoru

Težave pri govoru
Avtor: Mojca ()
Datum: 30-03-01 08:06

Lepo pozdravljeni!

Ker sem enkrat že dobila hiter odgovor od vas, ko sem vas spraševala ravno zaradi polipov in ali naj dam sina operirati, imam sedaj po uspešno opravljeni operaciji en velik problem.

Sin, star 5 let in pol je bil pred dobrimi 10 dnevi operiran na mandelnih in polipih. Vse je bilo vredu, dokler nismo sedaj opazili, da enostavno ne zna pravilno govoriti, otrok ki je do sedaj odlično govoril, sedaj ne zna več pravilno izgovarjat besed- enostavno jih “spušča skozi nos”. Sem že zelo psihično na tleh, ker ne vem kaj se dogaja, če se naprimer prime za nos je malo boljše, drugače pa skoraj nerazumljivo. Očitno ga moti, ker ima naenkrat prazen nos. Ne vem ali se naj obrnem na logopeda ali naj še malo počakam, če se bo samo od sebe popravilo. Naj vam povem, da ga zelo opozarjamo in da mu “uspe” lepo povedat le tu in tam kakšno besedo (zelo malo).

Ker gre septembra v šolo, bi bila zelo vesela hitrega odgovora, ker res ne vem kaj naj storim, ali naj še malo počakam, ali naj grem kar hitro k logopedu?

Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Mislim, da je najbolje čim prej obiskati logopeda, ker se je zaradi ovir v nosni votlini navadil drugačne tehnike govora in mu lahko le strokovnjak pomaga naučiti se v novih okoliščinah. Z odlašanjem in brez ustreznih navodil bo trajalo predolgo, predvsem pa se lahko nauči neustreznih načinov govora.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najprej bi se vam rada najlepše zahvalila za hiter odgovor.

Še ta teden se bova naročila pri logopedu in upam, da bo vse teklo, kot si želim.

Čestitam k čudovitim stranem in vam želim še obilo uspeha pri delu!

New Report

Close