Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Otitis externa acuta difuza dex.

Otitis externa acuta difuza dex.

Pozdravljeni,

23.12.2008 sem bila na pregledu na Polikliniki, zaradi hudih bolečin desnega ušesa. Postavili mi v naslovu navedeno diagnozo. Dobila sem trak s Kuterid G mazilom v sam sluhovod, zdaj (24.12.2008 ob 19uri) sem ga odstranila kot naročeno. Nadaljujem s kapljicami Maxitrol. Bolečina je še vedno grozno huda, jemljem Lekadol, ker sem v 9. tednu nosečnosti. Zanima me kdaj naj bi bolečina popustila?? Ne zdržim več, ne vem kaj naj naredim? Lekadol zaleže le za dve urci, jemljem ga vsake 4 do 6 ur.
Hvala za odgovor. Sonja

Spoštovana!

Upam, da vam je že bolje. Vedno mine dva dni, da se stanje začne izboljševati pri takšnem vnetju, vse skupaj pa traja 7 -10 dni.

Lp. drIB.

Spoštovani!
Imam 6-letno hčerko ,danes sma bile v dežurni zaradi močnih bolečin v desnem ušesu.Dal nam je kapljice CILOXAN (2 kapljice/6h do jutri)ne trdi da ji bojo pomagale, in napotnico na ORL z razlago da ima zožan sluhovod in vnetje ušesa.Zanima me kako poteka ta poseg,ali je boleč in če bo ostala v bolnici?Diagnoza:otitis ext.dex.Prosim za hiter odgovor,ker sem zelo zaskrbljena za svojo punčko.LP

Spoštovani!

Vnetje sluhovoda se zdravi z čiščenjem (posrkamo izcedek) sluhovoda tez z zdravili ki jih damo v sluhovod (na trakcu ali vkapavamo). Lahko, da je potrebno to večkrat ponoviti, lahko, da je potrebno tudi antibiotik v tabletah, sirupu.

LP IB.

Imam enako diagnozo otitis ext. diffusa. Umiram od bolečine, zatečeno imam desno stran, težko žvečim, boli mi tudi čeljust. Trak naj bi si po dveh dneh dala vn in nadaljevala s kapljicami.

Ali je možno da ni zdravila, ki bi omililo to nevzdržno bolečino in kako vedeti kdaj nazaj, če pa bolečina vztraja neznosno.

Lekadol mi pomaga kratek čas cca.2 uro in tudi takrat nisem čisto brez bolečine, le malenkost omili.

Hvaležna za odgovor.

 

 

Pozdravljeni,

upam, da se vam je vnetje že izboljšalo in manj boli. Poleg paracetamola vam svetujem, da vzamete še nesteroidni antirevmatik (ibuprofen, naproksen, diklofenak itd. ) 1 tbl na 8 ur.

Na traku je običajno poleg antibiotičnega mazila še kortikosteroidno mazilo, ki najhitreje zmanjša vnetje in oteklino, zato najhitreje pomaga. Kapljice pa vsebujejo podobne sestavine.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close