Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Zmanjšanje prsi…

Zmanjšanje prsi…

Zanimam se za operacijo zmanjšanja prsi. Stara sem 26 let, nosim pa košarico 90 d/e. Ne zdržim več, imam bolečine v hrbtenici, rame imam ze čisto vbočene noter… Moja zdravnica mi je ze dala napotnico za kirurga, ampak jaz nikamor nisem šla, ker mi je moj partner napotnico vrgel :). Vglavnem se ni strinjal s tem. Sedaj vidi da res ne morem več zdrzat in me končno razume.
Sedaj sem pa noseča in me zanima koliko časa po porodu se lahko odločim za operacijo. Zanima pa me tudi ali ti lahko zdravstvo krije operacijo iz zdravstvenih razlogov.
Hvala!!

gg

Stara sem 65 let, vse od pomaldi 1965 do marca 2006 sem bila vitka (imela sem sicer povešene prsi in tudi strije, ker sem se leta 1959, pri 16 letih zelo na hitro – v manj kot letu dni- hudo zredila, najbolj so se mi povečale prsi-iz košarice B na F). Nato sem leta v pozni jeseni 1964 kljub uživanju velikih količin zelo kalorične hrane začela hujšati in od tedaj bolj ali manj držal težo. Ves ta čas sem se hranila nepravilno, jedla sem veliko sladic in mesa, nekoliko manj ostalih ogljikovih hidratov, skoraj nič sadja in zelenjave in tudi maščob bolj malo.V mladosti mi povečane prsi niso povzročale zdravstvenih težav, sedaj je drugače. Imam KOPB in pljučni emfizem, zato tudi srce ni več povsem v redu ( vendar še zdaleč ni kritično). Sprašujem, ali bi bilo pri meni možno opraviti zmanjšanje prsi in morda še abderoplastiko. Zaradi bolezni in predvsem zaradi teže se ne morem dovolj gibati, zato imam tudi na trebuhu veliko maščobe in še “reševalni obroč” pod prsmi. In še to, diham predvsem s spodnjim delom pljuč, zato me predvsem pri spanju hudo moti teža dojk, ki pritiska prav na ta del prsnega koša. Pa še to: v jeseni leta 2006 so mi poskušali narediti endoskopsko redukcijo pljučnega volumna. Poseg se ni posrečil, pri odstranjevanju tretjega stenta je prišlo do iatrogenega pnevmotoraksa. Med tritedenskim zdravljenjem je prišlo še do podkožnega emfizema na levi strani, leva dojka se je raztegnila in je sedaj po obsegu 9-10 cm večja od desne.
ko sem prenehala kaditi( v jeseni 2005), sem se zavedala, da utegnem pridobiti na teži. Zato sem prilagodila prehrano in se začela prehranjevati veliko bolj uravnoteženo in seveda sem zmanjšala tudi količino. Na teži sem pridobivala vse do decembra 2006. Vletu 2007 pa se mi je maščoba vidno premeščala na prsi( vsake tri tedne večji nedrček) in nato še na trebuh. Ščitnica deluje normalno, prav tako ni bil diagnosticiran Cushingov sindrom. Prosim za odgovor!

Mina Sitar

New Report

Close