Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Predrakave spremembe na materničnem vratu

Predrakave spremembe na materničnem vratu

Spoštovani dr. Pušenjak,

    sem vaša dolgoletna pacientka. Stara sem 53 let in zaradi multiple skleroze zaradi že nekaj let prejemam imunosupresiv Ocrevus. Ta povečuje verjetnost nastanka novotvorb.  Nedavno je bris pokazal predrakave spremembe APC-VS, naslednji pregled pa imam čez štiri mesece. Naj omenim, da se zadnjih šest mesecev počutim zelo napihnjeno, trebuh imam kot balon, boli me pred vsakim odvajanjem, imam tudi izcedek neprijetnega vonja, ki ga prebiotiki ne odstranijo. Spolnih odnosov nimam, sem pa zakrvavela med vstavljanjem kapsule prebiotika. Na splošno se počutim bolno, kar sem prej nisem. Skbi me, da se je stvar razširila. Naročila sem se tudi na UZ trebušne votline. Ali me po vašem mnenju upravičeno skrbi?
    Hvala lepa in lep pozdrav!

Spoštovani,

če se počutite slabo, to seveda ni dobro. Ali vas utemeljeno skrbi, pa težko presojam zgolj na podlagi vašega počutja. Vsekakor prej kot v 4 mesecih po prvem izvidu brisa MV APC-VS dodaten pregled ni smiseln, bova pa ob naslednjem srečanju natančno preverila vaše stanje in vas lahko po potrebi usmerim tudi k kolegu, ki se ukvarja posebej s spremembami na MV (kolposkopska ambulanta). Počakajte zdaj najprej na UZ trebuha, kjer bodo pogledali vse organe v trebuhu, bežno seveda tudi mehur in rodila er bezgavke ob večjih žilah in če bo tam slučajno res kaj sumljivega, se seveda lahko oglasite tudi prej.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close