Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva glivice in pekoče uriniranje v nosečnosti

glivice in pekoče uriniranje v nosečnosti

Spoštovani,

noseča sem 36t 3d (35 let, 1. nosečnost, nobenih posebnosti), prejšnji teden v torek sem imela pregled (urin bp), v četrtek pa sem opazila pekoč občutek med uriniranjem ter malo krvi.

Pregled je povedal, da gre za glivično vnetje, dobila sem svečke Rojazol 200mg in začela s prvo, torej sem jih do danes vstavila 6 in mi je ostala še 1.

Za vnetje bi rekla, da se je popravilo, čeprav že prej nisem imela nekih močnih simptomov (veliko srbečice, izcedka …), ampak pekoč občutek pri uriniranju pa nikakor ne mine – se mi zdi, da je samo še slabše. In ker lulam veliko, me že pošteno moti (občutek britvice v nožnici).

Ker ne dobim svoje izbrane ginekologinje na telefon, vas lepo prosim za odgovor, ali je to normalno, da pekoč občutek pri uriniranju vztraja, in če je, s čim bi si lahko pomagala.

Lep dan in hvala.

spoštovani,

pekoč občutek pri uriniranju, v kolikor ni razlog vneta povrhnjica nožnice in stik slednje z urinom, bolj kaže na uretritis(vnetje sečnice), tega pa Rojazol ne more pozdraviti. Mogoče poskusite še s prenalivanjem s tekočino in pa nabavite si Femi-doc, Urifar ali kaj podobnega na osnovi D-manoze ter to pijte vsaj 5 dni ob obilni hidraciji. to sicer ni “zdravilo” oziroma antibiotik, ki morda sploh ni potreben, deluje pa tako, da zavira lepljenje coli bakterij (najpogostejši povzročitelji) na steno sečil in s tem pospeši njihovo izločanje z urinom.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close