Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Legioneloza v nosečnosti

Legioneloza v nosečnosti

Pozdravljeni,

Stara sem 27 let, 1. noseca, 10. teden.
Delam v bolnisnici. Prejnji teden sem izvajala meritve vode v novem oddelku bolnisnice, ki je pred odprtjem kar nekaj casa ze stal. V cetrtek smo vzeli vzorce vode in rezultat nas je sokiral, saj je v vseh vzorcih bila prisotna legionela. Za vikend smo naredili klorni sok. Jaz sem torej ves cas bila izpostavljena aerosolom, ki sem jih vdihovala in v katerih je bila prisotna legionela. Res me skrbi… kaj se zgodi, ce nosecnica zboli za legionelozo? Hvala za odgovor. Drugace sem zdrava in imam dober imunski sistem. Hvala za odgovor.

spoštovani,

legionela bi eventualno bila lahko nevarna, če bi se z omenjeno vodo prhali ali umivali obraz, ne pa tako, da jemljete vzorce vode za analizo! Mislim, da bi to kot nekdo, ki je opravil temu primerno izobraževanje, pa menda lahko vedeli? Biti teoretično “izpostavljen” ali biti resnično izpostavljen, je namreč velika razlika. tudi jaz sem že delal v operacijski dvorani, v kateri so potem odkrili prisotnost Aspergilusa v klimatski napravi, pa nisem dobil Aspergiloze in celo prhal sem se z vodo, v kateri so teden dni kasneje odkrili legionelo, pa nisem zbolel za legionelozo. Skratka, mislim, da je zaradi omenjenih odkritij vseeno tveganje, da bo kdo zdravstveno ogrožen, minimalno.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close