Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Po jemanju kontracepcije, upad spolne sle in libida na 0

Po jemanju kontracepcije, upad spolne sle in libida na 0

Pozdravljen, stara sem 26 in sem imela pred jemanjem kontracepcijskih tablet spolno življenje zelo dobro. Začela sem jemati KT in sem jih jemala cca 8 mescev, od takrat naprej se je libido znižal tako zelo, da nikoli več nisem bila tako vzburjena, mokra kaj šele da bi mi prišlo. Minila so že 4 leta odkr ne jemljem več KT, se je malo izboljšalo, a to vseeno ni kar je bilo prej, ne dozivljam vrhunca, sem vzburjena vendar niti pol ne tako kot prej. Kakšen nasvet prosim?

Spoštovani,

Hm? Takšne spremembe so sicer možne in imajo neko osnovo v “hormonski kastraciji”, ampak le, dokler so prisotni homoni KT, tako dolgo po prenehanju pa za opažene spremembe ni več pojasnila, saj se po prenehanju uporabe Kt vsi fiziološki procesi vrnejo na enako raven kot so bili pred pričetkom uporabe KT. Morda bi se bilo smiselno vprašati, kaj se je poleg omenjenega še spremenilo v vašem življenju (Življenjski slog? Odnosi s sodelavci, družino, socialnim omrežjem? Služba? Dolžnosti? Načrti? Splošno zadovoljstvo?) Na doživljanje spolnosti namreč vpliva marsikaj, kar vpliva na splošno zadovoljstvo ali pa nas iz ozadja mori, oziroma obremenjuje.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close