Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nosečnost ali kaj druga?

Nosečnost ali kaj druga?

Pozdravljeni.

Jaz bi imela eno vprašanje. Zadnje leto sem imela rahlo čudne menstruacije. Trajale so 4 dni, potem pa dan ali dva ni bilo nič in potem zopet 3 dni bolj kot nek rdeč izcedek in ne kot prava menstruacija. Velikokrat se je tudi zgodilo, če je bilo blizu tega da sem bila že konec z menstruacijo in imela v teh dneh po njej spolni odnos sem isti dan začela krvaveti in zopet je trajalo dva dni in je bilo konec.

Sedaj pa sem zadnjo menstruacijo imela 13.9., trajala je normalno 5 dni. Ni bilo potem vmesnih krvavitev. Danes je 27. dan, pa menstruacije ni. Drugače jo imam nekje na največ 25 dni. Večina časa pride 22. ali 23. dan. Delala sem dva nosečniška testa, oba negativna. Ali je možno, da je še vedno prehitro za nosečnost ali je lahko razlog kje drugje? Me pa konstantno zbada okoli jajčnikov. Izcedek je prozoren, lepljiv. Ponavadi je gost in motne barve.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

žal o svoji reproduktivni preteklosti niste ničesar povedali. Tudi o svoji starosti, od kdaj imate menstruacije, niti če ste kdaj in do kdaj imeli M na 28 +/- 2 dni. Skratka samo simptomov brez širšega ozadja ne znam umestiti nikamor. Glede nosečnosti tudi težko ugibam. Če gre za jasen izostanek ciklusa, potem bi naj bilo dovolj zgodaj za test nosečnosti, bolj kot urinski pa je občutljiv in tudi zanesljiv krvni beta hCG.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close