Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Močna krvavitev pri Activelle

Močna krvavitev pri Activelle

Spoštovani gospod dr. Pušenjak,

stara sem 52 let, večkrat rodila. Nikoli nisem imela nobene ginekološke težave. Na zadnjem pregledu v začetku septembra, ki je bil obenem prvi pri novoizbranem ginekologu, sem dobila activelle. Do avgusta letos so bile menstruacije relativno redne, ko pa je izostala in so se začeli pogosti oblivi, sem se odločila za NHT. 16. dan jemanja se je začela blaga krvavitev, ki danes traja že 12. dan. Nič ne kaže, da bi kmalu minila. Zadnje tri dni ponoči in dopoldne skorajda povsem izgine, pozno popoldne pa kakšne tri ure kar lije iz mene in pada v kosih, ki jih je vsak dan malo več.

Na septembrskem pregledu mi je ginekolog tudi postavil diagnozo adenomioze, kar najbrž pojasni desetletje silovitih menstruacij, ki pa so bile redko boleče. Rada bi vaše mnenje, ali naj res še vztrajam z nadaljnjim jemanjem activelle, kot mi je bilo svetovano v telefonskem pogovoru, še preden se je krvavitev pred nekaj dnevi okrepila. Kako dolgo je “normalno”, da še traja kot odgovor organizma na prilagoditev na tablete? Drugače se počutim okej, sem pa že zaskrbljena.

Hvala za vaš trud.

Spoštovani,

za ustrezen odgovor žal nimam vseh potrebnih podatkov, ki jih sami in brez pregleda žal tudi ne morete priskrbeti. Osnova za odgovor bi bila informacija, kakšen je trenutno vaš endometrij (zadebeljen ali tanek) od tega pa bi bilo tudi odvisno ali nadaljevati terapijo ali morda terapijo spremeniti (na progestagen ali kaj drugega, močnejšega). Ob Activelu vsekakor ne pričakujemo nobenih močnejših krvavitev, zlasti ne v kosih, so pa možni krvavi izcedki in blage krvavitve tudi nekaj mesecev po začetku uporabe.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close