Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Prva menstruacija po SS

Prva menstruacija po SS

Spoštovani,

Pred približno 1 mesecem sem imela spontani splav. Na Uz po tem je ginekologinja rekla, da se ji zdi, kot da se na enem delu maternica ni čisto popolno sčistila in da naj počakam 3 cikle ter nato takoj po menstruaciji naredimo ponovi UZ. Sedaj sem prvič po SS dobila menstruacijo, krvavitev je bila prvih 6 dni običajna, morda le nekoliko manj močna, od takrat pa imam sedaj že 9. dan rjavo roza izcedek. Ne smrdi, bolečin v trebuhu ali vročine nimam. To zame sploh ni običajno, menstruacije imam sicer dolge 6-7 dni. Ali moram ponovno na pregled ali je običajno, da je prva menstruacija po SS nekoliko čudna?

Spoštovani,

praviloma se ob prvi menstruaciji po spontanem ali umetnem splavu morebitni ostanki izločijo sami. Če se ne ob prvi menstruaciji, je malo verjetno , da se bodo izločili pri 2. ali 3. Trimesečno čakanje je torej pretirano. Zakaj imate tokrat po M še rjavi izcedek seveda ne morem vedeti, ampak UZ pregled bi lahko dal vsaj to informacijo, če se je maternica zdaj očistila ali še vedno ne. Če se ni, bi bilo smiselno opraviti vsaj abrazijo.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close