Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Ospamox in alergija v nosečnosti

Ospamox in alergija v nosečnosti

Spoštovani DR. Pusenjak!

Imam boleče grlo in vneto uho, na kar mi je zdravnica predpisala ospamox 1000. Pri tem me je vprasala, če sem alergična na penicilin in sem odgovorila, da ne. Sedaj ko sem oa prišla domov pa me je mama spomnila, da sem pred leti imela srbečico in izpuščaje po amoksiklavu.

Kaj lahko sedaj naredim? Je za plod se varno jemati ospamox ali raje ne? Jaz bi ponovno srbečico že preživela, samo da bi s plodom bilo vse ok.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

Ospamox vsebuje le amoksicilin brez klavulanske kisline, zato ni nujno, da ste alergični na Ospamox ampak le na Akoksiklav. Če v nekaj dneh uporabe Ospamoxa ni bilo reakcije, je bržkone tudi ne bo, sicer pa se takrat ukrepa z antialergikom. Plod zaradi tega ni ogrožen, razen, če bi prišlo do hude reakcije z dihalno stisko in motnjami zavesti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close