Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Krvavitve v casu dojenja

Krvavitve v casu dojenja

Pozdravljeni,

V sredini novembra 2023 sem prvic rodila. Čišča je bila kar dolga in sicer nekje 7tednov. Potem pa sem 23.februarja dobila krvavitev. Od takrat se krvavitev pojavi vsak mesec na 30-32dni (tocno tako dolg je bil moj cikel pred nos.) in traja 6-7dni (kot M pred nos.). Do aprila sem POLNO dojila in to v pravem pomenu besede. Se febrauja se je otrok cez dan dojil na 1-2h, ponoci na 2-3x… tudi mleko sem si morala obcasno scrpat ker ga je bilo pogosto se prevec…

Ali bi v tem primeru lahko ze slo za prave menstruacije? Pred nosecnostjo sem podrobno spremljala cikle po simtotermalni metodi, sedaj zaradi vstajaja ponoci ne morem izmeriti relevantne bazalne temperature…zato ovulacije ne morem potrditit… nekje v vasih odg sem zasledila da dokler zenska res polno doji naj ne bi slo za menstruacije, ampak glede na to, da so cikli res redni?

Spoštovani,

dojenje je sicer “statistično” gledano dejavnost, ki zmanjšuje stopnjo zanositve, ni pa 100% zanesljivo in nekatere pač kljub rednemu in pogostemu dojenju vseeno dobijo ciklus in če vaše krvavitve delujejo kot ciklične, potem najverjetneje tudi so, kar kaže tudi na prisotnost ovulacije.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close