Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Magnetoterapija in trisomija 21

Magnetoterapija in trisomija 21

Pozdravljeni,

zanima me, ali je mogoča povezava med magnetoterapijo (magnetna biostimulacija) in downovim sindromom?

Pred pozitivnim testom nosečnosti sem zaradi zloma prsta hodila na fizioterapijo, kjer sem bila deležna tudi magnetne biostimulacije (roko sem imela na blazini). Zadnjo fizioterapijo sem imela 19.3., test nosečnosti je bil pozitiven 30.3. Pri plodu pa je bil odkrit downov sindrom.

Ker mi zadeva ne da miru, vas lepo prosim za vaše mnenje.

Spoštovani,

znanstveno veljavnega odgovora vam sicer ne morem dati, ker bi za to morala obstajati ustrezna raziskava, lahko pa pri odgovoru uporabimo zdravo logiko in siceršnje izkušnje s podobno tehnologijo v siceršnjem življenju, ki zanesljivo nima tovrstnih učinkov. Energija, s katero dela fizioterapija je izredno majhna, v medicini pa sicer uporabljamo magnetno energijo tudi v povsem druge namene, npr. v diagnostične, kjer se pojavljajo več milionov x višje energije, praviloma na celotno telo in v trajanju, ki lahko tudi močno presega trajanje vaše fizioterapije prsta in. Če po diagnostiki z magnetno resonanco ni bilo opaziti takšnih pojavov kot so kromosomske napake, potem se zdi zelo logično, da tudi po uporabi magnetoterapije prsta ne moremo pričakovati, da bo to povzročalo karkoli na kromosomski zgradbi ploda.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close