Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nuvaring – stranski učinki?

Nuvaring – stranski učinki?

Pozdravljene,

zanima me mnenje tistih, ki uporabljate ali ste uporabljale obroček Nuvaring. Imam ga že več kot dve leti. Zadnje leto prihaja do več zadev, ki me že pošteno motijo. Že en teden preden vzamem ven obroček doživljam slabosti, ki so pretežno dopoldan (noseča nisem). Zelo je neprijetno, ker delam s strankami in me ta slabost tako nenadoma obide, zdi se mi, da se komaj zadržujem, da ne grem bruhat. Ko obroček odstranim in čakam na krvavitev, se te slabosti stopnjujejo (imam jih tudi zvečer). Vmes doživljam obdobja hude lahkote/požrešnosti na točno določeno hrano. Najbolj grozen je pa dan, ko čakam da nastopi menstruacija. Vedno imam grozen glavobol, ki ga ne morem odpravit s tabletami. Imam tudi vrtoglavico in strašno slabost, ko nastopi krvavitev si oddahnem, ker je vsaj to mimo. Glavoboli so na sploh prisotni čez cel mesec, zgodilo se je že, da se mi je tako vrtelo, da sem se komaj pripeljala iz službe domov. Protibolečinske tablete ne primejo v večini primerov. To s slabostnimi traja zadnje pol leta. Vedno znova si rečem, da naj ne bom tako občutljiva, vendar mi po drugi strani takšno življenje postaja muka. Razmišljam o opustitvi kontracepcije. Že prej nisem dobro prenašala kontracepcije, menjala sem jih več, ena mi je celo povzročala migrenski napade. Rečeno mi je bilo, da je Nuvaring zadnja stvar, ki mi jo lahko še ponudijo, vendar mislim, da mogoče nisem kandidatka za nobeno hormonsko kontracepcijo (niti kasneje potem ko bom enkrat rodila). Zanimajo me vaše izkušnje. Hvala za vsak odgovor.

predlagam, da poskusite še maternični vložek Mirena ali Kyleene. Pred tem pa za vsak slučaj vseeno priporočam še test nosečnosti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close