Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija NIŽANJE TELESNE VIŠINE

NIŽANJE TELESNE VIŠINE

Pozdravljeni, Pišem v imenu moje mame (75 let). V zadnjih 5-ih letih se je znižala za več kot 10 cm, meritve kostne gostote so OK. Kaj so lahko vzroki za takšno znižanje, kakšne preiskave predlagate, kakšne vaje bi morala izvajati.

V zadnjem času se ji pojavljajo kot neke vrste napadi tiščanja na desni strani prsnega koša, ki jih spremlja občutek kot bi jo stresala elektrika  v okončine (roke), dejansko pride do tresenja rok.

Naj omenim, da je po operaciji raka dojke (leta 2002) brez ene dojke. Je lahko to vzrok težav s hrbtenico, predvidevam da prsno. Kakšnih drugih težav v smislu bolečin v hrbtu nima.

Hvala za vaše mnenje

Spoštovani!

Znižanje telesne višine je lahko posledica posedanja vretenc in medvretenčnih ploščic. Svetujem RTG slikanje celotne hrbtenice, nato kontrola pri ortopedu, da pregleda slike in oceni, ali je potrebna tudi MR preiskava. Opisane težave so lahko posledica obrabe prsne hrbtenice.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close