Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva UZ glave novorojencka

UZ glave novorojencka

spostovani, prosila bi za razlago uz glave dojencice takrat stare 4 tedne

Subarahnoidni prostor je primerem, intrahemisfericna fistula je primerna in lezi na sredini, korpus kalosum prisoten, stranska ventrikla imata primerno velikost in obliko.
vecji kavum septi pelucidi, transcerebelarni diameter je manjši 37mm., visina vermisa je 22mm in ima spremenjeno obliko, na enem delu je videti vecja cisterna magna oz prisotna cisticna sprememba

nevrologinja je rekla, da se ji ne zdijo pomembne spremembe, vendar mene zelo skrbi, ker mi jih ni razlozila

Sicer normalno raste, nima nobenih tezav s hranjenjem, zbujanjem in spanjem, prisotni so vsi refleksi, glavico ze dobro dviguje v polozaju na hrbtu in ko jo drzim…samo ocesnega stika ne vzpostavi najbolje-par sekund na vsake toliko, igrace gleda, jim tudi sledi v polnem obsegu za neki casa potem se navelica hh, ne odziva se na ime – na glasne zvoke da (moro refleks)-sploh v dremezu, vendar se ne obraca proti zvoku.. in prisoten je tremor rokic tudi v mirovanju ki se umiri ob dotiku, hiperrefleksija, hipertonus in mioclonus celega telesa ob drazljajih (sedaj je stara 7tednov)

Nosecnost in porod sta bp, sprememb v mozganih med nosecnostjo ni bilo (gin. je gledala UZ za nazaj in meritve)

EEG popolnoma normalen

zanima me glede na UZ in simptome kaj lahko pricekujem..

 

Spoštovani,

žal se na pediatrično temo ne spoznam dovolj, da bi jo lahko kompetentno komentiral, bi pa verjel nevrologu, če reče, da se mu najdeni odkloni ne zdijo pomembni. Kaj več ne bi niti razumeli, kajti možgani so kompleksen organ, ki je brez dvoma mnogo bolj zapleten kot so vsi naši organi v telesu skupaj. Tudi ni redkost, da celo hude spremembe in poškodbe, mnogo, mnogo večje in globlje od omenjenih pri vašem otroku pri tako mladem organizmu nimajo niti približno takšnih usodnih posledic kot bi jih imele enake poškodbe ali odkloni nastali kasneje in pri starejših posameznikih, saj so možgani izredno “elastičen organ” in zlasti pred 4. letom sposoben prevzemati mnoge funkcije poškodovanih delov možganov drugje kot je primarno zasnovano. Za kaj več se boste morali obrniti in zanesti na mnenje pediatra nevrologa.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close