Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolečina v predelu desnega jajčnika

Bolečina v predelu desnega jajčnika

Pozdravljeni.

Pred tremi dnevi sem začutila slabost in slabše počutje. Pojavila se je bolečina, ki se je zdela da se nahaja v predelu tebuha, kasneje se je lokalizirala na desno sodnjo stran trebuha oz. po občutku bi rekla da desni jajčnik. Bila sem napihnjena, bolečina je postala tako intenzivna (9-10/10) in utripajoča, da sem se komaj premikala. Bolelo me je tudi v ledvenem predelu, pravtako me je rahlo sililo na bruhanje. Bolečina je po lekadolu in spasmexu nekoliko prenehala. Od takrat na isti lokaciji (desni jajčnik) čutim rahlo zbadanje in bolečino (3/10) večino dneva, občasno preneha in se znova pojavi. Občutim tudi bulico na področju jajčnika.

Naj omenim, da bi vse skupaj lažje razumela, če bi bila tik pred ali v času menstruacije. Ginekolog mi je pred leti dejal, da imam PCOS. V preteklosti sem imela neredne menstruacije, ki so se vzpovstavile nazaj.
Situacija me moti in mi vzbuja strah. Ginekološki pregled sledi šele čez mesec dni.
Stara sem 25 let in ne jemljem nobene terapije.
Prosim za nasvet oz. mnenje.
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

vaša zgodba je bolj značilna za vnetje slepiča kot za karkoli v zvezi z jajčnikom. Če se zadeva ne umiri bo po mojem bolje, da obiščete zdravnika, lahko za začetek tudi splošnega

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close