Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Krvavitev v starosti

Krvavitev v starosti

Mama je pred nekaj meseci pričela rahlo krvaveti. Pri obisku ginekologa,je bilo rečeno,da je krvavitev iz maternice in je potrebna abrazija. Ampak,mama je stara 94 let,ima astmo in srčno popuščanje in glede na to je splošna anestezija problem. Krvavitev se ji ponavlja, enkrat več enkrat manj, potem nič. Je morda še kakšna rešitev ali vsaj kaj,kar bi stanje umirilo? Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

hm? Težka bo, ker je praktično vse tvegano, če se kaj naredi ali če se ničesar ne naredi. Verjetno gre za kakšnega raka endometrija, torej bi itak bilo za vzročno zdravljenje potrebna odstranitev maternice. To bi bilo morda še mogoče, če vaša mama ni preveč dementna in bi prenesla bivanje v tujem okolju v bolnišnici. Tam bi jo namreč morali ustrezno pripraviti na operacijo, preveriti, če bi se morebiti dalo operirati v spinalni anesteziji in če bi bilo mogoče maternico še odstraniti po vaginalni poti. Bolj ali manj gre pri tej starosti za morebitno izboljašnje kakovosti življenja, ne toliko za ozdravitev.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close