Najdi forum

Bolečine

Pozdravljeni. 

Naprošam za razlago izvidov.

Rentgen medenice s kolki je pokazal manjši flebolit v projekciji male medenice levo. Mr LS hrbtenice v mejah normalnega. Mr SIS gradus 0 po NY kriteriju.Slikana sem bila tudi cervikalno hrbtenico, kjer v izvidu piše da imam i. v. hondroza C4 C5, C5 C6in C6 C7 s pomembnimi zožitvami zdravo nevralnih struktur na tej višini. Artroza malih sklepov. Poleg vsega navedenega imam fibromialgijo.

Boli me predvsem v levi ritnici. Iz tam sega bolečina v nogo. Je možno, da je omenjena bolečina od flebolita ali gre za fibromialgijo? Oboje?

Je možno, da mi mrtvijo roke zaradi vratne hrbtenice,katera me tudi boli?

Vnaprej hvala za odgovor. 

 

Spoštovani!

MR ledvene hrbtenice in SIS je bil normalen, bolečine v ritnici niso posledica tega flebolita, najverjetneje je res zaradi fibromialgije. Bolečine v rokah in mravljinčenje pa so posledica degenerativnih sprememb in zožitev živcev od C4 do C7, kar je pokazal MR.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close