Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pogosto dolgotrajno kašljanje

Pogosto dolgotrajno kašljanje

Spoštovani,

Prosim bi vas za nasvet glede naše situacije pri skoraj 4 letni punčki.

Naša deklica je načeloma zdrava. Imamo pa težave, da pogosto veliko kašlja. Namreč takoj, ko ima manjši izcedek iz nosu, v parih dneh preide na kašelj in ta kašelj potem traja 3 tedne. Gre za intenziven moker kašelj, kjer je najbolj intenziven ponoči z napadi. Vročine nima nikoli, tudi slabo počutje ni prisotno. Dejansko izgleda popolnoma zdrava, edino res dolgo kašlja. Me pa skrbi predvsem zato, ker se to dogaja skozi celo leto, nekje na dva meseca, torej vsak drugi mesec kašlja tako dolgo. Razumem, da bi kašljala takrat, ko se zelo prehladi ampak ona kašlja že takoj ob manjšem izcedku iz nosu in traja potem 3 tedne.

Sicer je zelo zdrava in navihana punčka ampak zaradi pogostega kašljanja me zanima, če je smiselno, da obiščemo pulmologa? Moj partner je imel kot otrok namreč astmo in me vedno bolj skrbi, če je kaj povezano?

Zahvaljujem se vam za odgovor

Prijazen pozdrav,

mamatm

 

Kašelj po prehladnem obolenju lahko traja tudi 2-3 tedne, pri nekaterih agresivnih virusih pa tudi več tednov. Seveda nas kašelj lahko opozarja tudi na kakšno kronično bolezen, še posebej, če ima ob kašlju epizode piskanja, težkega dihanja. V takem primeru pediatri napotimo k pulmologu.

https://www.zd-lj.si/zdlj/images/Navodila_za_star%C5%A1e/Ka%C5%A1elj.pdf

 

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close