Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kakanje

Kakanje

Pozdravljeni,

imam otrocka, starega dobre 3 tedne. Sprva sem ga samo dojila, po enem tednu pa sem morala zaceti dodajati formulo, saj ni dovolj pridobival na tezi. Zdaj ga zaradi pomanjkanja mleka lahko dojim samo 1x ali 2x na dan, ostalo dodajam formulo. Ko je bil samo dojen je kakal po vsakem hranjenju, potem pa vedno manj (cca 1x-2x na dan). Zdaj ze 2 dni ni kakal. Plenicke so vedno zelooo polulane, po 2h urah je plenicka res cisto polna.

Vsake toliko casa se par minutk malo napenja in malo pojokca, drugace ni videti da bi ga bolel trebuscek. Trebuscek je na otip mehak.

Zdaj me nekoliko skrbi glede kakanja, ceprav vem da 2 dni ni kriza, se posebaj ce otrok ne deluje kot da bi ga kaj motilo.

Na kaj moram biti pozorna, po koliko dneh oziroma ob kaksnih simptomih je potrebno urgirati?

Najlepsa hvala za odgovor.

Po menjavi mleka, iz dojenja na pretežno adaptirano kravje mleko, dojenčki pogosto manjkrat kakajo. Kar ni nič narobe, če zaradi tega nimajo težav. Če pa po dnevu, dveh, otroka boli trebušček, se močno napšenja, joka, potem je potreben obisk zdravnika in ukrepi proti zaprtju. Dokler pa nima težav, počakamo, da se pokaka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close