Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pretakanje v desnem ušesu

Pretakanje v desnem ušesu

Pozdravljeni,

stara sem 43 let in že nekaj časa opažam, da ko se ponoči ali zjutraj zbudim v desnem ušesu slišim kako da bi se mi nekaj pretakalo oz utripalo v ušesu. Ko vstanem ta občutek še nekaj časa traja nato izgine. Včasih izgine že med ležanjem in se mi zdi kot, bi mi nekaj priteklo iz ušesa. Nekaj časa je bilo vmes mir sedaj pa se težava ponavlja. Imam zdravila za visok krvni tlak in sem prekomerno težka.

Na googlu sem prebrala vsemogoče in me je kar malo stisnilo. Naj omenim, da sem velikokrat pod precej hudim stresom. Moja zdravnica je trenutno na dopustu. Sama pa na dopust odhajam drug teden in sem sedaj kar malo v dilemi.Naj še omenim, da me glava ne boli oz zelo zelo redko. In če pritisem na zunanjo stran ušesa čutim utrip, ki pa je usklajen z bitjem srca (podnevi, ponoči se niti nisem spomnila, da bi pritisnila),v ušesu pa sem včasih tudi malo ”zatrga”. Drugih simptomov pa nimam.

Hvala!

 

Pozdravljeni,

iz vašega opisa se zdi še najbolj verjetno, da med ležanjem slišite svoj srčni utrip. Morda imate v ušesu tudi čep ušesnega masla. To vam bi najbolje pojasnil (in morebitni čep odstranil) ORL specialist.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close