Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Krčki pri novorojenčku

Krčki pri novorojenčku

Spoštovani,

pri našem 12 dni starem fantku so se pojavile težave s prebavo. V porodnišnici je še bilo v redu, nekje 2. ali 3. Dan doma pa sem opazila več joka, stoka… se dojiva na njegovo željo, porodna teža je bila 3790g, na 11. dan pa 3990g. Patronažna pravi, da je to v redu. Veliko se napenja, takrat se mu na obrazu vidi, da stiska, postane boljnrdeč v obraz, prebava je tudi zelo slišna, veliko ima vetrov, težavo imava s podiranjem kupčka, sploh ponoči. Največ teh težav opažam zjutraj, ko ustanemo, zvečer in ponoči okrog 3.ure. Od takrat dalje je njegov spanec zelo blag, veliko godrnja, menca, stoka, stiska.. včasih potem zajoka, včasih ne. Pri prehrani pazim.. ubistvu sploh nevem več kaj naj jem… jem jajca in mlečne izdelke, katere bom verjetno sedaj dala na stran za nekaj dni, če bo kaj razlike… sicer pa ne jem nič sveže zelenjeve, od sadja samo jabolko… nič pikantnega, svinjine, sladkega,… naj omenim, da že od poroda pijem Lactecon sirup 2x na dan 2 žlici, saj sem bila šivana… ali je možno, da mu škodi? D3 mu dajem WAYA, vetrovne kapljice od Lekobeba sem mu dala do sedaj samo 1 dan 3x 5 kapljic… ni bilo nekega učinka. Razmišljam, da bi vse dala stran in opazovala kaj se bo zgodilo? Tako zelo hudo mi je, ko tako joka, da še jaz kdaj jokam z njim, ker nevem kako mu še pomagat. Ali so to lahko KOLIKE ali so to prebavne težave? Ali je sploh kakšna razlika? Naj omenim, da se v fazi joka in teh krčev ne stiska skupaj, ne drži pesti… bolj se vleče nazaj (vrat in glava ter noge), prste na roki ima močno narazen in krili z rokami. Paše mu položaj čez ramo, mrmranje kakšne pesmi in zvok nape iz kuhinje.

hvala za kakršen koli nasvet!
Anja

Verjetno ste v tem času obiskali otrokovega pediatra oz. so se te prilagoditvene težave umirile. Napišite ponovno, kaj se dogaja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close