Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija MR L/S hrbtenice

MR L/S hrbtenice

Blažja sinistrokonveksns skliotična deviacija.

Minimalne začetne kostne naplastitve.

Blažja izguba intenzitete signala i. v. L5-S1 zaradi degeneracije ter zmerno znižan i.v. prostor – i. v. ostehondroza.

V aksialni ravnini je v nivoju L4-5 vidna manjša centralna protruzija i.v. diska, ki minimalno pritiska na duralno vrečo, brez pomembnejše utesnitve.

V nivoju L5-S1 je obsežna rupturirana levostranska hernacija i. v. Diska, ki sega navzdol skoraj čez celoten korpus S1 in povzroča izrazito utesnitev spiralnega kanala.

Mnenje: Manjša centralna protruzija i. v. diska L4-5.

Obsežna levostranska, rupturirana, navzdol segajoča hernacija i.v. diska L5-S1

 

Zanima me mnenje je zato potrebna operacija ali se, da še kako drugače rešiti, ter koliko časa je približno potrebno okrevanje po operaciji? Star sem 35let  športne postave veliko se ukvarjam s športom v službi pa imam opravka z dvigovanjem tudi težjih bremen in veliko sklanjanja prepogibanja.(delo v vrtnariji)

Spoštovani!
Glede na MR imate veliko diskus hernijo na nivoju L5-S1 levo, ki vam utesnjuje živec. Za dokončno mnenje bi moral videti MR posnetke, vendar glede na napisano, je operacija verjetno potrebna. Rehabilitacija traja nekje 2-3 mesece (ker greste nekje. po 6-8 tednih še za 14 dni v zdravilišče).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close